Nyheter taggade med ‘laptop’

Koncept: iWEB 2.0 – laptop med vikbart tangentbord

Små bärbara datorer har en stor nackdel då tangentbordet oftast blir litet och svårt att skriva med. I detta koncept kallat WEB 2.0 har Yang Yongchang löst problemet med ett tangentbord som är vikbart. Resten av hans dator har fantasiprestanda men själva tangentbordet är väl en riktigt bra idé.

[Yanko design]Stealth Laptop Sleeve – göm datorn i kuvertet

Ett kul fodral till den bärbara datorn muntrar alltid upp tillvaron. Här är en udda skapelse som ser ut som ett slitet brunt kuvert. Den är vattentåligt och insidan är vadderad. Sen har den även kardborrefästen på baksidan så den går att justera för att passa datorer med skärmstorlekar på mellan 8 och 17 tum. Fodralet har måtten 38 x 29 x 4,5 cm.

Stealth Laptop Sleeve kan köpas hos Roliga Prylar för 259kr.BookBook – lägg din MacBook i en bok

Snygga laptop sleeves finns det gott om men om man vill ha en liten udda sleeve så kan BookBook vara ett alternativ. Denna sleeve ser ut som en vanlig bok med röd eller svart läderrygg och det finns modeller som passar en 13 eller 15-tums MacBook eller för all del andra datorer med samma storlek.

En BoobBook kostar $80 (580kr) och kan köpas hos Twelve South.

via: Slippery BrickNintendo NES handkontroll..eller laptopväska

Laptopväska eller handkontroll för NES?

Vi forsätter med en NES-laptopväska efter att ha visat upp en handväska tidigare. Nintendo NES-handkontrollen är en klassiker och fortfarande tillverkas roliga produkter med den klassiska formgivningen. Laptopväskan passar för 15-16-tums datorer och kostar $60 på splashingKoi butik på Etsy.

via: Geeky GadgetsHaglöf Drybag skyddar din laptop i fjällen

Haglöf Laptop Drybag

Nu börjar snön snart komma på riktigt och många tar sig ut i fjällen för skidåkning de närmaste månaderna. Om man har en bärbar dator med sig så vill man nog skydda den extra mycket och då har Haglöfs tagit fram ett fodral för detta ändamål. Fodralet är lätt,slitstarkt och vadderat. Med hjälp av bl.a. två förslutningar är det även vattentätt.

Det finns två versioner, en för 15″ som väger 210 gram och kostar 275 kr och en för 17″ som väger 260 gram och kostar 300kr.

Haglöfs | via: OhGizmo!Philips CushionSpeaker – stöd + högtalare

Philips Cushionspeaker

Blir du varm när du sitter med din dator i knät och samtidigt tycker att du har rätt taskigt ljud från de interna högtalarna? Då har Philips kommit på en kombinationslösning kallad CushionSpeaker. Det är ett stöd för bärbara datorer med en inbyggd högtalare som ansluts till datorn med en USB-kabel. Lite udda men en snygg kombinationslösning som säkert passar många.

Fortsätt läsaLenovo IdeaPad S12

090527-lenvos12Lenovo IdeaPad S12 är den första netbooken som erbjuder grafikretsen NVIDIA Ion. NVIDIA Ion ska ge tio gånger bättre grafikprestanda än Intel GMA 950. Annars har laptopen en Intel Atom N270 1,6 GHz processor, 1 GB RAM, HDMI-utgång, Ethernet, WiFi, Bluetooth och kortläsare. Utan några större problem ska den även kunna klara av spela upp Full HD-filmer. Lenovo IdeaPad S12 kommer att kosta runt $600 och når markanden mellan juli – augusti.

Via: EngadgetDell Latitude 2100 – färgglad netbook

090519-dell-latitude-2100-01Dell Latitude 2100 netbook är en liten stöttålig laptop som främst riktar sig till skolelever. Latitude 2100 finns i flera olika färgglada varianter och på utsidan är datorn täckt med gummi. Den är även utrustad med en lampa som skulle börja lysa om en elev skulle koppla upp sig mot nätet under lektionstid, ingen dum idé! Basmodellen innehåller en Intel Atom N270 med 512MB RAM-minne, 16GB SSD, 3 USB portar, SD/MMC minneskortsläsare och levereras med Windows XP, Windows Vista eller Ubuntu 8.10.  Dell Latitude 2100 kostar från $369 (2 926 kr).

Via: LikeCoolKoncept: D-roll – en datortub

Koncept: D-roll

Detta otroligt snygga koncept kommer från designern Hao Hua. D-roll Laptop är en bärbar dator som är formad som en tub och har en utdragbar OLED-skärm och ett tangentbord som kan dras ut. Riktigt snygg och ser fram emot när OLED-tekniken kan ge oss sådana här skärmar. Vad kan det ta? 2-3 år?

Koncept: D-roll

Via: Geeky GadgetsArkiv

Andra bloggar