Nyheter taggade med ‘LCD’

AMOLED vs Super AMOLED vs LCD i direkt solljus

Att LCD vinner över AMOLED-skärmar i direkt solljus är ingen överraskning men med de nya Super AMOLED-skärmarna börjar skillnaderna bli små. Den gregiska bloggen Techblog har tagit sig en titt på Samsung Galaxy S (4-tums Super AMOLED-skärm med en upplösning på 480 x 800 pixlar), en HTC Desire (3,7-tums AMOLED-skärm med en upplösning på 480 x 800 pixlar och jämfört dessa med en Sony Ericsson Xperia X10 (4-tums TFT LCD-skärm med en upplösning på 480 x 854 pixlar).

I videon kan vi fortfarande se att LCD:n är bättre men Super AMOLED närmar sig och är riktigt bra jämfört med vanliga AMOLED.

VIA: EngadgetEclipse litetouch tangentbord med inbyggd pekskärm

Eclipse är på gång med sin Wireless Litetouch tangentbord som är ett trådlöst (eller trådbundet) tangentbord där man ersatt den numeriska knappsatsen med en LCD-pekskärm. Den stora grejen är litetouch panelen som sitter där det numeriska knappsatsen brukar sitta. Där kan man välja mellan tre olika paneler: number pad, media mode och MyEclipse mode vilken är en panel med egendefinierade knappar. Dock verkar knapparna vara exakt likadana så egentligen borde det väl fungerat med en vanlig knappsats med en en väljknapp för de olika lägena. Om man nu har en lcd-pekskärm skall man väl använda den och skapa lite mer udda och intressanta skapelser. Men vi får väl se. Lite halvkul verkar den i alla fall.

Tangentbordet skall vara kompatibelt med både Mac OS X och Windows och kommer börja säljas i butik inom kort. Det trådlösa tangentbordet skall hamna på 129 dollar och det trådbundna på 99 dollar.

Eclipses hemsida | [Engadget]LG presenterar världens tunnaste LCD TV

LG vill vara med i leken om världens tunnaste TV och har visat upp en ny LCD-panel som har en tjocklek på endast 2,6 mm. Skärmen är på 42 tum och använder sig av LED-bakgrundsbelysning. Den väger mycket trevliga 4kg och har en uppdateringsfrekvens på 120Hz.

I januari på CES 2010 kommer det nog visas upp mer från denna intressanta platt-TV.

via: SlashGearMissa inga viktiga samtal med Bluetooth-armband

Bluetooth LCD armband

Missar du dina viktiga samtal trots att du har en riktigt ilsken ringsignal och vibration på mobilen? Då kan ett armband som denna vara ett bra sätt att märka när telefonen ringer. Armbandet vibrerar när din telefon ringer och på den lilla 22 mm breda LCD-skärmen kan man se vem som ringer, riktigt smidigt. Armbandet kostar runt 220kr och kan köpas hos Chinavasion.

via Geeky GadgetsSamsung släpper nya stora LCD-pekskärmar

Samsung har släppt fem nya pekskärmar för företagsbruk. Samsung TS-serien kommer med skärmar på 32″, 40″, 46″, 70″ och 82″ och är tänkta att användas som exempelvis informationsskärmar. TS-serien har stöd för MagicInfo Technology vilket innebär att flera skärmar kan byggas ihop och användas som en enda skärm.

via AkihabaranewsEn 15-tums dubbelsidig LCD-skärm från LG

LG har visat upp en prototyp på en ny bildskärm som är dubbelsidig. Skärmen är på 15-tum och med en upplösning på 512×384 pixel och kontrast på 14:1 klarar den av att visa samma bild på båda sidor skärmen. Ganska intressant och vilka snygga informationstavlor och dylikt man kan få när denna teknik har utvecklats.

via TechfreshShuttle D10 – ny mini-PC med inbyggd LCD-skärm

Shuttle D10 går nu att köpa… i Japan. Denna mini-PC har en inbyggd 7-tums LCD-pekskärm med en upplösning på 800×480. Som processor kan man välja från Intel Core 2 Duo E4000-serien och E2000-serien eller från Intel Celeron 400-serien. 2GB DDR RAM-minne medföljer (max 4GB) och en Realtek AL C662 (5.1-ljud) och fyra USB-portar finns i denna lilla maskin. D10 kostar runt 3200kr.

Shuttle D10 | via AkihabaranewsRätt tunn LCD-skärm – endast 12mm!!!

AOC har presenterat en ny skärm – AOC V17. Det är en 17-tums skärm för ca 1360kr som kommer i slutet av året. Denna nyhet skulle man väl egentligen reagera på förutom detaljen att skärmen är 12mm tunn. Annars har skärmen en upplösning på 1440 x 900, har en kontrast på 5000:1 och 200cd/m2 i ljusstyrka och en VGA-anslutning. Sen har man även lyckats klämma in en digital mikrofon och en webbkamera med VGA-upplösning i skärmen. Vi hoppas väl att de snart kan komma med större skärmstorlekar med bibehållen tunnhet.

via EngadgetArkiv

Andra bloggar