Nyheter taggade med ‘LED’

Bright Woods Collection – LED-möbler

Dessa möbler från Giancarlo Zema använder sig av trä och har integrerade LED-belysning. Kollektionen heter Bright Woods Collection och de är skapade för möbelmässan i Milan i år. Riktigt snyggt och kul att LED-belysningar används mer i möbler.

VIA: Geeky GadgetsCykeldäck med LED-belysning

Vill du synas i mörkret när du är ute och cyklar så kan dessa Cyglo LED-däck vara något för dig. Däcken har LED-ljus infällda och när du cyklar lyser däcken upp och du syns avsevärt mycket bättre i trafiken. Det är den engelska uppfinnaren James Tristram som skapat Cyglo och de drivs med el som genereras när man cyklar så några batterier behövs inte.

När Cyglo-däcken skall börja säljas och till vilket pris är okänt för närvarande men följ utvecklingen hos Cyglo.

VIA: Geeky GadgetsMånljuskudden – psykedelisk eller lugnande?

Denna kudde med det så trevliga namnet Månljuskudde skall vara lugnande med sitt ljus som skiftar färg. I kudden finns strömsnåla LED-lampor som skall vara lugnande men tycker att den ger en rätt psykedelisk känsla istället.

Kudden kostar 37 dollar hos Thumbs up.

[Nerd Approved]Lys upp festen – ballonger med LED-belysning

Ballonger finns i alla möjliga färger och former och nu även med ljus. Dessa ballonger har en liten LED lampa som får dom att lysa i hela 15 timmar. Man drar ut en liten flik, blåser upp den som vanligt eller fyller med helium och hänger upp på väl valda platser. Det blir garanterat ett samtalsämne på festen.

Ballongerna finns i tre olika uppsättningar; blå, rosa/vit/lila och blandade färger. Varje förpackning innehåller 15 ballonger. Finns att köpa hos Firebox för ca 100kr.

via Coolest GadgetsLED-lampa i klockan

Att ha en LED-lampa integrerad i klockan kan väl vara en bra idé. Dock är denna klocka från Stanley helt fel ute då klockan är hemskt ful och kan inte tänka mig någon som skulle vilja ha den på sin arm. Men den har i alla fall larm, bakgrundsbelysning och en ficklampa. Klockan kan köpas för $58 (420kr) hos Brando.

via: OhGizmo!LG presenterar världens tunnaste LCD TV

LG vill vara med i leken om världens tunnaste TV och har visat upp en ny LCD-panel som har en tjocklek på endast 2,6 mm. Skärmen är på 42 tum och använder sig av LED-bakgrundsbelysning. Den väger mycket trevliga 4kg och har en uppdateringsfrekvens på 120Hz.

I januari på CES 2010 kommer det nog visas upp mer från denna intressanta platt-TV.

via: SlashGearLED-lampa som får ström genom teleuttaget

LED-lampa

Många (iaf på landet) har lite extralampor liggandes framme för ett eventuellt strömavbrott. Batterier i all ära fast här är en liten (dock riktigt ful) lampa som drivs med ström genom teleuttaget. Lampan har 8st små LED-ljus och ansluts till telenätet med ett RJ11-uttag.

Kan köpas hos Uxsight för 35kr.

via: OhGizmo!Ljusstark LED-lampa från Toshiba

Toshiba LED-lampa

Nu ger sig Toshiba ordentligt in i racet med att hitta ersättningar för den utdömda glödlampan. Den nya lampan skall lysa med en ljusstyrka som en normal 60W-lampa.  Den stora egenutvecklade LED-lampan på 15 x 15 mm har en ljusstyrka på 810 lm och 600 lm.

via: Geeky GadgetsNattlampa inspirerat av ett glas mjölk

Nattlampa med LED och batteridrift

Här är en nattlampa som skapats med inspiration av ett mjölkglas. Lampan är av plast, är 14 cm hög och har en övre diameter på 8,5 cm. Inuti finns en LED-lampa som drivs av 3st AAA-batterier. Lampan kan köpas på Etsy för $10 (75kr).

Via: 7gadgetsLED-lampa som håller i 19 år

Lång livslängd på LED-lampan

LED-lampor är väldigt populärt nu, speciellt när glödlamporna kommer försvinna så småningom. Panasonic har utvecklat ett ny LED-lampa som skall hålla i hela 19 år. Just nu finns denna serie lampor endast i Japan men de dyker väl upp här också. Tänk att byta en lampa och sedan inte behöva byta förrän om 19 år.

Panasonic | via: OhGizmo!Arkiv

Andra bloggar