Nyheter taggade med ‘Lego’

Legofigurer på väg till Jupiter

Lego är på väg till Jupiter! Den danska leksakstillverkaren har fått med tre specialgjorda Lego-figurer i Nasas senaste raket på väg mot Jupiter. Figurerna är gjorda i aluminium och föreställer den romerska guden Jupiter, hans syster Juno och den italienska astronomen Galileo. Syftet med att skicka Lego-figurer till rymden är att skapa större intresse bland barn om rymdforskning.

Så nu kan Lego skryta med att vara de leksaker som rest längst bort från jorden.

 

VIA: technabobAngry Birds i Lego

Våra favoritfåglar som brukar vara arga dyker upp i alla former numera. Nu är det Tsang Yiu Keung som skapat en serie fåglar i Lego. Ta en titt på Tsangs Facebook-sida för fler bilder.

Nu väntar vi väl bara på spelet Lego Angry Birds (vänta bara…).

VIA: The Brothers BrickLego gör reklamfilm i stopmotion

Lego är för många ett kärt barndomsminne och vi med egna barn har kunnat återuppliva minnena med strategiska presenter till barnen. Nu har Lego släppt en ny reklamfilm som är gjord i stopmotion och antagligen skrämmer bort oss med en drogpåverkad farbror eller lockar oss tillbaka till Lego-träsket som vi vill så gärna hamna i. Enjoy!

VIA: Geeky GadgetsMetal Grudge – fjärrstyrd 48-hjulig Lego

Metal Grudge heter detta 48 hjuliga monster i Lego som är radiostyrt och åker i raketfart. Det är Peer Kreuger som skapat mästerverket som verkar otroligt lättkontrollerat och snabbt. I videon kan man även se att han skapat en kamerabil så att han kan filma fartfyllda filmsekvenser – imponerande!

VIA: The Brothers BrickFunktionsrik WALL-E i Lego

Den lilla roboten WALL-E är en liten kul krabat och passar rätt bra för att bygga en Lego-modell av. Men nxtwallet har gjort det på en nivå som är imponerande. Med Lego NXT har han skapat en fjärrstyrd WALL-E som kan förvandla sig till en låda (som i filmen) och den kan också förflytta sig fram/bak, rotera åt båda hållen, hålla och släppa objekt och titta upp och ner.

VIA: technabobFlipperspel – helt i Lego

Flipperspel är riktigt skoj att spela ibland och Lego gillar vi ju givetvis. Så om man kombinerar dessa får man ett Lego NXT flipperspel. Den består av mer än 8000 bitar och drivs av 6 st NXT-robotar och ett antal sensorer. Den enda saken i flipperspelet som inte är Lego är kulan.

Läs mer om projektet hos Lego NXT Pinball.

VIA: Geeky GadgetsFungerande prickskyttegevär i Lego

Det finns många snygga byggen i Lego men något som imponerar mer än annat är när det även finns en funktionalitet. Detta Lee Enfield prickskyttegevär är skapat av Jack Streat i LEGO Technics och det kan skjuta iväg små Lego-bitar. Gillar speciellt att magasinet kan bytas ut och att benstöden och siktet är borttagbara.

VIA: OhGizmo!Lego-inspirerade t-shirts

Gillar du Lego (vem gör inte det?) och vill visa upp ditt intresse i sommar? Hos Brickshirts finns en del snygga t-shirts som alla har Lego som tema. En t-shirt kostar 13 dollar jag blev i alla fall sugen på ett par tröjor.

VIA: The Brothers BrickLEGO väckarklocka

Udda väckarklockor kan vara roligt och om den är skapad i form av en Lego-kloss blir saken ännu bättre. Nu finns det en väckarklocka som ser ut som en Lego-bit fast modell 10 gånger större. Knapparna överst på Lego-biten fungerar som volym- och tunerknapp och måtten på väckarklockan är 24,2 x 16,6 x 12 cm.

Legoväckarklockan kan köpas hos Roliga Prylar för 419 kr.Rubiks kub löst med Lego och Android

Att lösa Rubiks kub är svårt eller rent ut sagt omöjligt tycker jag. Vet att man kan gå ut på nätet och lära sig rätt fort hur man gör men då skulle det inte vara så att man själv löst det precis. Men en robot i Lego och en specialskriven programvara för Android (i en Motorola Droid) löser problemet galant.

http://www.youtube.com/watch?v=0v8pJSGi4CA&feature=player_embedded

VIA: TechnabobArkiv

Andra bloggar