Nyheter taggade med ‘LG’

Windows Phone 7 säljer dåligt


Ja, Windows Phone 7 säljer inte riktigt lika bra som LG hade hoppats på. Detta kommer företag ut och säger men tillägger att ”det är fortfarande ett bra OS för ett stort segment användare där ute”.  Företaget säger att dom helt enkelt hade för höga förväntningar på produkten som tillverkningar. Han tillägger också att Windows Phone 7 kan bli lite tråkigt för teknikintresserade då de riktar in sig främst på ”vanliga” människor.

Vi får väl vänta & se om nästa LG-lur blir ännu en Windows Phone 7 eller om dom väljer att gå åt ett helt annat håll.LG Optimus 2X – dubbelkärnig smartphone

LG Optimus 2X är den första dubbelkärniga smartphonen som presenteras. Processorn är en Tegra 2 och den har en klockfrekvens på 1 GHz. Med sin processorkraft klarar Optimus 2X skicka ut full HD, 1080p, via HDMI och filma med en kamera på 8 megapixel. Den har även en kamera på 1,3 megapixel för videosamtal. Skärmen är en 4-tums pekskärm med WVGA-upplösning och den har även 8 GB i lagringsutrymme vilket kan uppgraderas med ett microSD-kort upp till 32 GB.

Batteriet är tyvärr på rätt vanliga 1500 mAh så det återstår att se hur batteritid telefonen får med sin krafttörstande processor. LG släpper Optimus 2X i Korea under nästan månad och till Europa skall den dyka ett par veckor efter det.

VIA: Engadget.LG L-03C – en riktig kameramobil

Vi har länge haft mobiltelefoner som kallas kameramobiler fast oftast är kamerorna inget vidare, snällt sagt. Nu har LG lanserat en kameramobil som har belägg för namnet då det i stort sett ser ut som en kamera och fungerar som en kamera. LG L-03C kommer släppas i Japan för mobiloperatören DoCoMo och innehåller en 12,1 megapixel sensor, klarar av att ta bilder upp till ISO 3200 och har en Pentax 1:3.6-5.5-lins med 3x optisk zoom. L-03C klarar även av att filma i 720p och har GPS, Wifi, Bluetooth och givetvis 3G.

VIA: technabobWindows Phone 7 är här

Nu har då Microsoft gjort sin stora presentation av Windows Phone 7 – deras nya operativsystem som skall sätta tillbaka dom på kartan i den hårda konkurrensen mot iPhone och Android. En hel del lurar från LG, Samsung, Dell och HTC kommer släppas inom kort och redan i oktober månad kommer vi se Windows Phone 7 lurar i Sverige.

Keynoten om Windows Phone 7 med Steve Ballmer var intressant, speciellt den stora genomgången av gränssnittet av den entusiastiska Joe Belfiore. Skillnaden mot iOS och Android är att Windows Phone 7 satsar på ett gränssnitt dit olika program pushar ut sin information – det mesta skall vara tillgängligt direkt i operativet jämfört med att vara fokuserad på appar. Engadget har en video om du vill se den långa men rätt intressanta presentationen.

Vi kommer under de närmaste dagarna presentera de intressantaste Windows Phone 7 telefonerna.LG Flutter – futuristisk konceptmobil

Vissa koncept är snygga men känns som något oanvändbara och konceptet Flutter känns som ett sådant. Den är skapad av Dua Xiong till tävlingen Design the Future som LG arrangerat. Den vann inte men fick ett pris för sin ”cutting-edge design” och ser väl rätt futuristisk ut även om fysiska knappar känns som något som kommer sakta men säkert försvinna med pekskärmens intåg.

VIA: TechnabobLG GW990 – första mobilen med MeeGo

LG GW990 kommer bli den första mobiltelefonen som kommer att använda sig av Intels och Nokias kommande operativsystem med namnet ”MeeGo”. Det är Nokia som slår ihop sitt Maemo med Intels Mobilin som skall ge Android, Symbian, iPhone OS och Windows Phone 7 Series en kamp om framtidens operativ för mobiltelefoner.

Under andra halvan av 2010 kommer LG GW990 släppas i Korea och andra länder kommer kunna ta del av telefonen i slutet på året.

[OhGizmo!]LG Mini GD880 – lättviktare i aluminium

LG Mini GD880 heter en ny stilren mobil från koreanska LG. Den lilla nätta mobilen har en 3,2-tums pekskärm, en 5 MP kamera, Wifi, aGPS, 7.3Mbps Turbo 3G, FM-radio och den väger endast 99 gram. Minin är gjord i både svart och silverfärgad aluminium och använder sig av LG:s egna S-Class användarinterface.

I mars 2010 släpps GD880 ut på marknaden i Europa till för närvarande ett okänt pris.

[Engadget]LG GD880 Mini – tunn pekskärmsmobil

LG GD880 Mini har officiellt presenterat sin senaste pekskärmsmobil. Den har en 3,2 tums pekskärm och är enligt LG är Minin den tunnaste och minsta pekskärmsmobil på marknaden. GD880 Mini har en kamera på 5 megapixel, WiFi, aGPS och den klarar av Turbo 3G (7,2 Mbps). Operativsystemet antas vara LGs egna.

Priset är fortfarande okänt men LG Mini kommer börja säljas i Europa under mars 2010.

Mer information om denna tunna mobil får vi nog på Mobile World Congress 2010.

[Slashgear]LG LU9400 Arena Max – ännu en Snapdragon-mobil

LG Arena Max är ännu en kommande mobiltelefon med Snapdragon-processor och som kommer antagligen släppas på MWC 2010 i nästa vecka. LG Arena Max har inbyggd WiFi, Bluetooth, GPS, 5 megapixel kamera och en 3,4 tums pekskärm. Cyon är märket som det släpps under i Korea så det är telefonens första anhalt men den skall tydligen inom kort även lanseras i resten av världen. Bilden nedan är en jämförelse med vanliga LG Arena.

[Engadget]LG presenterar världens tunnaste LCD TV

LG vill vara med i leken om världens tunnaste TV och har visat upp en ny LCD-panel som har en tjocklek på endast 2,6 mm. Skärmen är på 42 tum och använder sig av LED-bakgrundsbelysning. Den väger mycket trevliga 4kg och har en uppdateringsfrekvens på 120Hz.

I januari på CES 2010 kommer det nog visas upp mer från denna intressanta platt-TV.

via: SlashGearArkiv

Andra bloggar