Nyheter taggade med ‘Linux’

Intel visar upp MeeGo 1.0

Intel har visat upp MeeGo 1.0 på Intel Developer Forum i Beijing. MeeGo är ett Linux-baserat operativsystem som har tagits fram av Intel och Nokia. MeeGo är tänkt att användas med netbooks, smartphones och andra Internet-anslutna enheter.

Videon visar inte särskilt mycket om hur det ser ut men det kan bli intressant och se om Nokia och Intel verkligen lyckas med ett snabbt och genomtänkt OS som kan konkurrera med Android.

VIA: Geeky GadgetsCelrun Lluon A1 Mini-PC med IPTV

Cellrun har presenterat sin nya Celrun Lluon A1 Mini-PC som är en liten lågkostnadsdator som liknar lite en bärbar men har en riktig 18,4-tums widescreen LCD-skärm.  Tanken är väl att de som har datorn mest hemma men inte har en egen plats för den kan lätt ta fram denna och slippa sitta med en bärbar. En Intel Atom-processor sitter under skalet på A1 och skärmen har inbyggda stereohögtalare och en mikrofon.

Vad som gör datorn mer speciell förutom den lite egna designen är att det finns två olika operativsystem inlaggda. När du skall använda datorn som en dator laddar du in Windows och om du skall använda datorn som en IPTV så startar du upp en specialanpassad Linux-distribution. IPTV är TV-sändningar genom bredbandet som exempelvis Telia har i sitt utbud. Om A1 fungerar med Telias sändningar får gärna någon upplysa mig om.

Tyvärr saknas prisuppgift men Lluon A1 skall lanseras i mitten av september i Europa.

Via GizmodoBestlink Alpha 400 – billig Linux-bärbar

Även om Asus Eee PC och MSI Wind är de ultraportabla datorer som får mest uppmärksamhet så har de en något hög prislapp för de som bara vill ha en väldigt enkel maskin. Bestlink i Hong-Kong har tagit fram en enkel ultraportabel-bärbar som är liten och riktigt billig. Bestlink Alpha 400 har en 7-tums skärm, 400Mhz processor från Ingenic Semiconductors, 128MB RAM-minne, och 1-2GB internt flashminne. Datorn kan expanderas med ett SD-kort upp till 32GB eller med en extern USB-hårddisk på upp till 160GB. Skärmupplösningen är på 800×480. Nätverksport och en ”mouse-port” (PS2?) finns men dock saknas Wifi. Datorn väger endast 700gr.

Finns tillgänglig från Bestlink för $250.Arkiv

Andra bloggar