Nyheter taggade med ‘Macbook Air’

Nu försvinner Adamo från Dell’s hyllor

Dell har nu gått ut och sagt att produktlinjen Adamo kommer läggas ner. Adamo skulle vara motsvarigheten till Apples MacBook Air, men har inte uppdaterats senaste åren och var inte på något sätt nyskapande. Dessutom har den en stor nackdel i jämförelse med MBA: priset. 2000 dollar för Adamon i jämförelse med 1400 när MBA släpptes. Även om man sågade ner priset till 700 dollar nyligen hjälpte det ändå inte.

Adamon var inte nyskapande när den kom, och den är inte nyskapande nu när den försvinner från hyllorna.Åker fysiska programvaror bort från Apple Store-hyllorna?

Ja, det har snackats en del om att Apple jobbar på att få bort cd/dvd-enheten från sina bärbara enheter. Något vi bland annat kan se på MacBook Air. Där har man till och med ersatt vanliga startskivan med en USB-sticka. Mycket mer praktiskt, och utan den klumpen av hårdvara går det att göra datorn ännu smalare (dessutom har SuperDriven redan problem med buller). Men för att gå tillbaka till storyn så går det nu rykte på att Apple försöker göra sig av fysiska mjukvaru-skivor från butiken. Istället kommer man hjälpa kunden att använda sig av Mac App Store i sin nya tjänst ”Personal Setup for Mac” som kommer finnas i butiken för alla nya Mac-kunder.

Vad tycker ni? Är det här ett välkommet steg i hanteringen av programvara?

Källa: MacRumors
Bild: QiFeiMacBook Air 11″ – nedmonterad i bitar

Den lilla modellen av MacBook Air har blivit (som väntat) nedmonterad i bitar av ifixit. Datorn är skruvad ihop med speciella torx-skruvar och innehållet är allt annat än standard. Man kan exempelvis se att det mesta är fastlött på moderkortet även RAM-minnet så att uppgradera minnet till 4 GB direkt vid köpet rekommenderas starkt.

Se en sammanställning hos ifixit eller hela nedmonteringen steg för steg.Nya MacBook Air-modeller

Apple har uppdaterat sin minsta bärbara datormodell och släppt två nya modeller av MacBook Air. Standardmodellen på 13,3-tum  har uppgraderats och den har fått ett mindre syskon med en skärm på 11,6-tum. Den är givetvis riktigt tunn med sina 1,7 cm på baksidan och 0,3 cm på framsidan. Vikten 13-tummaren är på 1,32 kg och 11-tummaren vägen 1,01 kg!

Man har bytt ut hårddisken/SSD:n mot flash-minnen som gör att batteritiden blivit bättre med en batteritid på 5 timmar för 11-tummaren och 7 timmar för 13 tummaren och en standbytid på smått fantastiska 30 dagar.

Skärmen på 11,6-tums modellen har en upplösning på 1366 x 768 pixlar, processorn är en Intel Core 2 Duo på 1,4 GHz,  flashminnet är på 64 GB alternativt på 128 GB, RAM-minnet är på 2 GB och grafikkortet är ett NVIDIA GeForce 320M. Priset för en modell med 64 GB börjar på 9495 kr och för 128 GB börjar priset på 11 495 kr.

Den större modellen har en 13,3-tums skärm med en upplösning på 1440 x 900 pixlar, processorn är en Intel Core 2 Duo på 1,86 GHz, flasminnet är på 128 GB alternativt 256 GB. Minnet är också på 2 GB och även grafikkortet är ett GeForce 320M. Priset för 128GB-modellen börjar på 12 495 kr och för 256 GB-modellen får man minst betala 15 495 kr.Tangentbordsdator av Macbook Air, Apples Tangentbord + Magic Trackpad

Om man vill ha en tangentbordsdator som Asus Eee Keyboard men gillar Apples produkter så skall man givetvis göra som Bart Reardon och bygga en egen av Apple-delar. Han fick en Macbook Air med trasig skärm och började ett projekt att bygga in en dator i ett tangentbord.

Under skalet finns en fullt fungerande Macbook Air med en processor på 1,6 GHz Core 2 Duo, 2 GB RAM-minne och en hårddisk på 80 GB. Projektet är inte helt klart  men bli inte förvånad om denna dyker upp på eBay inom kort… dags att börja bygga en egen?

KÄLLA: Macbook Air Project
VIA: technabobMacBook Air klon från Kina

Kineserna är riktigt duktiga på att plagiera andras produkter men oftast dyker de inte upp i västvärlden. Nu har kineserna gjort en klon på en Macbook Air. De har även gått så långt att de plagierat förpackningen vilket kan säkert förvilla vissa köpare. Inuti finns en hyffsat medioker dator med Intel Atom-processor såsom i de flesta netbooks idag.

En maskin som denna får man betala ca 2000kr för i Kina så om du ser riktigt billiga Macbook Air-datorer på eBay så kanske du skall passa dig även om bilderna verkar vara riktiga med en riktigt förpackning och allt.

[übergizmo]Är en 15-tums Apple Macbook Air på gång?

Dags att växa???

Enligt ett rykte på den Taiwanesiska sidan Apple.pro så är Apple igång med en större Macbook Air. Den nya Air:en skulle komma med en skärmstorlek på 15-tum istället för dagen 13,3-tum.

Även om Macbook Air är tänkt att vara en liten och tunn dator så kanske man kan klämma in bättre prestanda och batteritid om man utökar storleken något och samtidigt klämmer in en 15-tums skärm.

Apple.pro via GizmodoArkiv

Andra bloggar