Nyheter taggade med ‘Macbook Pro’

Thunderbolt slår gnistor

Apple kör ju numera med en Thunderbolt-port på nya MacBook Pro’n, men det har ni troligen redan läst. MacWorld publicerade igår en guide hur det funkar. Gå in och läs. Riktigt riktigt intressant, och Thunderbolt-porten kan verkligen extraknäcka som det mesta. Vill du veta vad? Läs här!Data Doubler – ersätt den optiska enheten i en Macbook med en SSD

Skulle du behöva en större hårddisk eller en SSD i din Macbook? Om du inte använder dig av den optiska enheten särskilt mycket så kanske Data Doubler kan vara ett alternativ för att utöka utrymmet.

Det är företaget OWC som skapat Data Doubler som ersätter den optiska enheten med en ram där man sedan kan placera en hårddisk eller en SSD-disk. När datorn startas upp känner OSX av att det finns en ny enhet och sen är det bara att använda den som en normal hårddisk.

OWC har modeller för alla MacBookar och man kan köpa en för 80 dollar.

VIA: Geeky GadgetsHenge Docks – dockningsstation för MacBook

Henge Docks är en dockningsstation för moderna MacBook och Macbook Pro-modeller. Man placerar sin MacBook stående på kortsidan och alla sladdar ansluts genom dockningsstationen. Man välja att bara ha de kablar man behöver anslutna och de flesta sladdar följer med dockningsstationen förutom nätadapter och mini-displayport till DVI-adapter.

I dagsläget kan man köpa dockningsstationen för en 13-tums MacBook Pro för 60-65 dollar och de andra modellerna kan man förhandsbeställa.

VIA: Engadget
KÄLLA:
Henge DocksApple uppdaterar MacBook Pro

Apple har updaterat sina MacBook Pro-datorer efter att det har snackats om det i månader. Som väntat har de kraftfulla processorerna Intel Core i5 och i7 hittat till MacBook Pro-serien men 13-tummaren får tyvärr inte de snabbaste processorerna.

13-tums modellen har fått ett nytt grafikkort, NVIDIA GeForce 320m som skall ge 80% snabbare grafik och batteritid på upp till 10 timmar. Numera ingår 4 GB RAM-minne som standard, en 250 GB hårddisk och processorn har uppgraderats till en 2,4 GHz Intel Core 2 Duo eller en 2,66 GHz Intel Core 2 Duo. Den billigaste modellen kostar 11 9995 kr.

Sen har vi storebror på 15 tum som har fått både Intel Core i5 och Intel Core i7-processorer. Grafikkortet har uppgraderats till NVIDIA GeForce GT 330M och det går nu att ändra mellan NVIDIA-grafikkortet och Intels inbyggda grafikkort under drift så att för att antigen få bra prestanda alternativt bra batteritid. Tre nya modeller finns och den billigaste modellen kostar 17 995 kr.

17-tummaren finns bara i en modell och den har också NVIDIA GeForce GT 330M som grafikkort och antingen Core i5 eller Core i7 som processor. MacBook Pro på 17 kan köpas med ett pris från 22 995 kr

En småintressant nyhet är att Mini DisplayPorten har blivit uppgraderad så att den nu kan hantera både bild och ljud istället för bara bild som det har varit tidigare. En trevlig överraskning för dom som vill använda sin MacBook som HTPC emellanåt.Stativ för MacBook i aluminium

Balmuda Floater - macbook stativ

Balmuda Floater är ett stativ för Macbook eller Macbook Air när du har datorn kopplad till extern skärm och tangentbord. Stativet är gjort i aluminium och går att köpa hos BALMUDA för $298 (2500kr). Rikigt snygg men riktigt dyr också.

via Geeky GadgetsApple presenterade nya 17-tums Macbook Pro

I am a mac...

Under gårdagens Keynote på Macworld 2009 presenterades inte särskilt mycket när det gäller hårdvara. Det blev med andra ord ingen ny mac mini eller iPhone nano som det ryktats om tidigare.

Men nya Macbook Pro kan man få numera i en 17-tums modell. Skärmen på denna nykomling är en bakgrunsbelyst LED-skärm med en upplösning på 1920×1200 och med en kontrast på 700:1. Batteritiden är väldigt bra då den skall klara av en 8 timmar med en laddning. Med en 2,66 GHz Intel Core 2 Duo-processor, 4 GB i RAM-minne, en hårddisk på 320GB, Superdrive och en NVIDIA GeForce 9400M + 9600M GT med 512MB som grafikkort hamnar på ett pris på 25500kr och den nya datorn kan förhandsbeställas hos Apple med en leveranstid på 3-4 veckor.

Video:

via Gizmodo | video via EngadgetNya Macbook-modeller lanserade

Idag hade Apple ett event där de presenterade nya modeller i sina Macbook, Macbook Pro och Macbook Air-serier. Gemensamt för de tre modell-serierna är att chassit numera tillverkas ett stycke aluminium istället för att byggas upp av olika delar som tidigare, med detta hoppas man på Apple skapa mer robusta modeller och med mindre antal delar. En annan nyhet var att trackpadden är numera av glas och givetvis av multitouch-sort och har inga knappar längre utan man skall vänja sig att klicka direkt på plattan. Även en uppdatering med en 24-tums Cinema Display-skärm presenterades och den har äntligen en webbkamera inbyggd.

Läs om nyheterna hos:

Macbook

Apple | Engadget | Engadget ”hands-on” | Gizmodo | MaxiMac

Macbook Pro

Apple | Engadget | Engadget ”hands-on” | Gizmodo | MaxiMac

Macbook Air

Apple | Engadget | Gizmodo

Cinema Display

Apple | Engadget | Engadget ”hands-on” | Gizmodo | MaxiMacArkiv

Andra bloggar