Nyheter taggade med ‘Macbook’

MacBook Air 11″ – nedmonterad i bitar

Den lilla modellen av MacBook Air har blivit (som väntat) nedmonterad i bitar av ifixit. Datorn är skruvad ihop med speciella torx-skruvar och innehållet är allt annat än standard. Man kan exempelvis se att det mesta är fastlött på moderkortet även RAM-minnet så att uppgradera minnet till 4 GB direkt vid köpet rekommenderas starkt.

Se en sammanställning hos ifixit eller hela nedmonteringen steg för steg.Nya MacBook Air-modeller

Apple har uppdaterat sin minsta bärbara datormodell och släppt två nya modeller av MacBook Air. Standardmodellen på 13,3-tum  har uppgraderats och den har fått ett mindre syskon med en skärm på 11,6-tum. Den är givetvis riktigt tunn med sina 1,7 cm på baksidan och 0,3 cm på framsidan. Vikten 13-tummaren är på 1,32 kg och 11-tummaren vägen 1,01 kg!

Man har bytt ut hårddisken/SSD:n mot flash-minnen som gör att batteritiden blivit bättre med en batteritid på 5 timmar för 11-tummaren och 7 timmar för 13 tummaren och en standbytid på smått fantastiska 30 dagar.

Skärmen på 11,6-tums modellen har en upplösning på 1366 x 768 pixlar, processorn är en Intel Core 2 Duo på 1,4 GHz,  flashminnet är på 64 GB alternativt på 128 GB, RAM-minnet är på 2 GB och grafikkortet är ett NVIDIA GeForce 320M. Priset för en modell med 64 GB börjar på 9495 kr och för 128 GB börjar priset på 11 495 kr.

Den större modellen har en 13,3-tums skärm med en upplösning på 1440 x 900 pixlar, processorn är en Intel Core 2 Duo på 1,86 GHz, flasminnet är på 128 GB alternativt 256 GB. Minnet är också på 2 GB och även grafikkortet är ett GeForce 320M. Priset för 128GB-modellen börjar på 12 495 kr och för 256 GB-modellen får man minst betala 15 495 kr.Koncept: Apple MagicBook och Mac Mini

En MacBook utan tangentbord? Antonio Lieto har skapat en ”MagicBook” som har ersatt MacBookens tangentbord med en stor multitouch-platta. Dock kan man med ett knapptryck få se ett upplyst tangentbord under multitouch-plattan. Smart idé, nja men intressant i alla fall.

Lieto har även skapat Mac Mini som är riktigt platt med sin tjocklek på 1 cm. Denna formfaktor skall vara möjlig genom att ta bort DVD-läsaren. På ovansidan Mac Minin finns en platta för trådlös synkronisering och för induktionsbaserad laddning för iPod eller iPhone. Mac Minin verkar riktigt trevlig och en sådan liten dator skulle få en given plats i mitt vardagsrum.

VIA: technabobData Doubler – ersätt den optiska enheten i en Macbook med en SSD

Skulle du behöva en större hårddisk eller en SSD i din Macbook? Om du inte använder dig av den optiska enheten särskilt mycket så kanske Data Doubler kan vara ett alternativ för att utöka utrymmet.

Det är företaget OWC som skapat Data Doubler som ersätter den optiska enheten med en ram där man sedan kan placera en hårddisk eller en SSD-disk. När datorn startas upp känner OSX av att det finns en ny enhet och sen är det bara att använda den som en normal hårddisk.

OWC har modeller för alla MacBookar och man kan köpa en för 80 dollar.

VIA: Geeky GadgetsApple MacBook har blivit uppgraderad

Idag släpptes en ny uppdaterad variant av MacBook. Den har redan läckt ut tidigare men idag uppdaterade Apple hemsidan med den nya MacBooken. Förändringarna är en något snabbare processor och ett grafikkort med bättre prestanda.

Den nya modellen går att köpa direkt och den kostar 10195kr.

VIA: AppleNy Apple MacBook i veckan?

En ny modell av Apple MacBook har läckt ut genom det vietnamesiska forumet Tinthe då alla Apple-läckor verkar komma därifrån just nu. Den nya MacBook-modellen identifieras som MacBook 7,1 och har en 2,4 GHz Intel Core 2 Duo-processor, 2GB i DDR3-minne och ett NVIDIA Geforce 320M 256MB grafikkort.

Skärmen på 13,3-tum har samma upplösning som tidigare, 1024 x 800 pixlar, men skall vara av bättre kvalité än den äldre modellen. Enligt Tinthe skall den nya modellen börja säljas med samma prislapp som tidigare modell av den vita MacBooken så i Sverige skulle det betyda 9995 kr.

Det ryktas att den här modellen skall börja säljas redan nu imorgon tisdag, vi får väl se.

VIA: SlashGearHenge Docks – dockningsstation för MacBook

Henge Docks är en dockningsstation för moderna MacBook och Macbook Pro-modeller. Man placerar sin MacBook stående på kortsidan och alla sladdar ansluts genom dockningsstationen. Man välja att bara ha de kablar man behöver anslutna och de flesta sladdar följer med dockningsstationen förutom nätadapter och mini-displayport till DVI-adapter.

I dagsläget kan man köpa dockningsstationen för en 13-tums MacBook Pro för 60-65 dollar och de andra modellerna kan man förhandsbeställa.

VIA: Engadget
KÄLLA:
Henge DocksKoncept: MacBook 3D – blir det 3D äpplen?

En MacBook 3D? Detta koncept gör antagandet att även Apple kommer satsa på årets tekniktrend – 3D. Trackpadden är en pekskärm och skärmen har inga gångjärn. Hmm, även om Nintendo 3DS kommer så tror jag inte att Apple känner sig särskilt frestade för 3D-svängen på ett tag. Men kan ju givetvis ha fel…

[Yanko]Vinyldekal för Macbook för Canon-fans

Dessa vinyldekaler för Macbook som dykt upp är rätt roliga. Även om jag själv inte skaffat en så skulle jag nog välja en med Darth Vader i Lego. Fast denna är lite halvkul då dekalen föreställer ett Mode-vred från en Canon-kamera. Man kan köpa den på Etsy från säljaren Suzieautomatic för 15 dollar.

[Geeky Gadgets]Iron Man vinyldekal till MacBook

Iron Man och MacBook – en kombination som jag inte tänkt på att de skulle passa så bra som de verkligen gör. Vi har sett en hel del vinyldekaler på Etsy men denna i färg på Iron Man är riktigt snygg. Det finns olika storlekar så att de passar till en 13, 15 och 17-tums MacBook. Iron Man dekalen kan du köpa från skinat på Etsy för 15 dollar.

[geeky gadgets]Arkiv

Andra bloggar