Nyheter taggade med ‘MeeGo’

Bilder på Nokia N9

Här är några bilder på Nokia N9 – eller en prototyp i alla fall.  Till utseendet är N9 lite likt en Macbook Pro i telefonformat, även till materialval då den är gjord i metall (möjligen aluminium). Denna prototyp skall vara något annorlunda än den slutgiltiga modellen som sägs vara planerad att släppas i december i år.  Operativsystem är inte Symbian eller Android utan kommande MeeGo.Bild och video på kommande Nokia N9

Här är en bild och en video på kommande Nokia N9. Det är Negri Electronics som har fått tag i denna prototyp av N9 som använder sig av Symbian S60 även om den antagligen kommer ha MeeGo som operativ när den väl släpps. Hårdvarumässigt har den en kamera på 8 megapixel och dubbla LED-blixtar, framåtvänd kamera med LED-blixt, utdragbart QWERTY-tangentbord, nHD-skärm med en upplösning på 640 x 360 pixlar. När, var, hur.. vet vi inte.

VIA: BGR x 2Intel visar upp MeeGo 1.0

Intel har visat upp MeeGo 1.0 på Intel Developer Forum i Beijing. MeeGo är ett Linux-baserat operativsystem som har tagits fram av Intel och Nokia. MeeGo är tänkt att användas med netbooks, smartphones och andra Internet-anslutna enheter.

Videon visar inte särskilt mycket om hur det ser ut men det kan bli intressant och se om Nokia och Intel verkligen lyckas med ett snabbt och genomtänkt OS som kan konkurrera med Android.

VIA: Geeky GadgetsLG GW990 – första mobilen med MeeGo

LG GW990 kommer bli den första mobiltelefonen som kommer att använda sig av Intels och Nokias kommande operativsystem med namnet ”MeeGo”. Det är Nokia som slår ihop sitt Maemo med Intels Mobilin som skall ge Android, Symbian, iPhone OS och Windows Phone 7 Series en kamp om framtidens operativ för mobiltelefoner.

Under andra halvan av 2010 kommer LG GW990 släppas i Korea och andra länder kommer kunna ta del av telefonen i slutet på året.

[OhGizmo!]Arkiv

Andra bloggar