Nyheter taggade med ‘Meizu’

Jack ger mer information om Meizu M9

Kinesiska Meizu och deras VD Jack Wong är ett kapitel i sig i mobilvärlden då deras Meizu M8 började som en ren iPhone-klon men som utvecklades till slut till något lite mer originellt. Jack i sig älskar att berätta om sina kommande modeller och det är givetvis inte annorlunda när det gäller den nya Android-mobilen M9.

Meizu M9 kommer ha en skärm med en upplösning på 960 x 640 pixlar och att operativsystemet kommer vara ett kraftigt modifierat Android 2.2, se bild ovan. I oktober skall demo-enheter komma ut och i slutet av året skall M9 börja säljas.

Senast med M8 reviderades dock release-datumet ungefär 100 gånger så man skall nog inte hoppas för mycket än…

VIA: EngadgetJack Wong på Meizu läcker om M9

Jack Wong på Meizu är känd för att läcka om deras egna mobiltelefoner. Nu har tagit dessa bilder på deras kommande Meizu M9 – deras kommande Androidmobil. Efter en stund ångrade han tydligen sig och tog bort bilderna och förklarade att han blivit för ivrig – men han väntade tillräckligt länge så att bilderna han sprida sig ut över nätet.

Meizu M9 skall drivas med Android 2.1 och den har en 3,6-tums pekskärm och en 1GHz-processor från Samsung. Den 18 augusti sägs det att M9 skall släppas.

VIA: EngadgetMeizu M9 får Android 2.1 och kommer i augusti

Meizu M9 skall bli Androidifierad då den kinesiska tillverkaren bestämt att Meizu M9 skall släppas med operativsystemet Android 2.1. M9 skall tydligen redan dyka upp i augusti med en pekskärm på 3,6 tum och en processor på 1 GHz (Samsung S5PC110).

Meizu är mest kända för sin iPhone-klon Meizu M8 men om de släpper M9 med Android så kanske vi skulle kunna se den även här i Sverige. Datumet som den skall släppas är 18 augusti och den skall kosta runt 350 dollar.

VIA: EngadgetMeizu Mbook – iPad-klonen med Android

Meizu är mest kända för sin iPhone-klon kallad M8 men är nu på gång med en klon även på iPad. En medlem i Meizu Forum har lagt ut information om Meizu Mbook och dess specifikationer. Om de stämmer är okänt men det skulle väl inte vara allt för förvånande om de gjorde det.

Mbook kommer ha en 8,4 tums kapacitiv pekskärm med en upplösning på 1024 x 768 pixlar, 3G och WiFi, en processor på 1,5 GHz, en batteritid på 12 timmar och en modifierad version av operativsystemet Android. Det kommer finnas tillval som inbyggd GPS och HDMI-utgång med stöd för 1080p.

VIA: technabobMeizu M9 mobiltelefon – specifikationer

Den mest kända klonen av iPhone är nog Meizu M8 och är väl den klonmobilen som nästan blivit accepterad som en självständig mobiltelefon och inte bara en kopia av iPhone.

Nu har Meizus VD, J. Wong, avslöjat detaljer om kommande Meizu M9. Den kommer ha följande specifikationer:

  • Processor: 1GHz Cortex A8-baserad Samsung S5PC110
  • Skärm: 3,6-tums skärm med en upplösning på 720 x 480 pixel
  • Nätverk: WCDMA, CDMA och TD-SCDMA modeller
  • Minne: 512MB RAM och ROM
  • Kamera: 5-megapixel kamera
  • Trådlöst: Bluetooth, WiFi
  • Minneskort: microSD-kortplats
  • Annat: GPS, TV-ut

M9:an skall tydligen kosta runt 2700kr när den kommer ut inom… ett okänt datum. När det gäller Meizu så skall allt tas med en nypa salt  och hittills har inte Meizus modeller hittat till Sverige så vi skall nog inte hoppas på M9 gör det heller.

via: ÜbergizmoMeizu M8 lanseras äntligen i Mars?

Meizu M8

Meizu M8 – mobilen som varit på gång väldigt länge skall nu antagligen äntligen släppas i mars, fast bara i Kina. Meizu M8 liknar iPhone rätt mycket och gränssnittet är snarlikt och var väl tänkt som en iPhone-klon från början men blivit en ”egen” telefon medan utvecklingen fortgått. Meizu M8 som baseras på Windows CE har vissa trevliga fördelar mot iPhone med funktioner som klipp och klistra (fantastiskt va?!), kan köra program i bakgrunden, har videoinspelning och skärmen har en upplösning på 720 x 480. Senaste M8-videon nedan.

via EngadgetMobileiPhoneklonen Meizu M8 kommer ut i oktober-november

Efter en lång väntan så närmar sig Meizu M8 lansering i Kina. Meizus högsta chef J Wong har skrivit i företagets webbforum att telefonen antagligen kommer ut i slutet av oktober alternativt i början av november. Telefonen som är en klon av iPhone 3G (fast den kör Windows Mobile i bakgrunden) kommer med 8GB minne, en 3 megapixel kamera och en 3,2-tums pekskärm. Även en 16GB är planerad att lanseras något senare.

Meizu M8 med 8GB kommer att kosta runt 2500kr och 16GB modellen hamnar på runt 3000kr. Att Meizu M8 skulle säljas i Sverige är väl inte troligt då kinesiska klonmobiler inte brukar hamna hos de svenska mobilåterförsäljarna.

via ElectronistaMeizu M8 – iPhone 3G-klonen närmar sig lansering

Meizu närmar sig lansering av Meizu M8 – en klon på iPhone 3G. Den kör Windows Mobile med ett utseende kopierat rakt av från Apples telefon. M8 skall ha en 3-megapixels kamera och 8GB inbyggt minne. M8 kommer antagligen aldrig säljas officiellt utanför Kina.

Via ElectronistaArkiv

Andra bloggar