Nyheter taggade med ‘Microsoft’

Snart kommer du kunna skräddarsy även standardkontrollen för Xbox One

Microsoft har nu meddelat att den vanliga Xbox One-kontrollen kommer kunna anpassas utefter spelarens önskemål. Det blir alltså en funktion som den delar med proffsmodellen.

Xbox-One-Controller
Fortsätt läsaVideo på Nokia ”Sea Ray” med Windows Phone 7

En ny video på Nokias kommande Windows Phone 7-mobil har dykt upp på nätet. ”Sea Ray” som mobilen kallas har tidigare visats upp lite kort av Nokias CEO Stephen Elop men nu får vi se lite mer av den första Nokia-mobilen med Windows under skalet. Vi får även en minitur i Windows Phone 7.5 (Mango).

VIA: BGRNyko Zoom – för Kinect i små rum

Nyko Zoom är produkten som löser problemet med att spela Xbox 360 med Kinect i små rum där sensorn inte riktigt får plats att jobba. Med linsen Nyko Zoom som man placerar direkt på Kinect-sensorn kan man minska behovet av yta med ca 40 procent. Den 23 augusti släpps produkten i USA för 29 dollar och vi kommer väl hitta den här i Sverige strax efter det.

En perfekt produkt för oss som behöver nästan klättra upp på soffan för att kunna spela två spelare samtidigt.

VIA: EngadgetMicrosoft presenterar nya Xbox på E3 2012

Nästa generations Xbox 360-konsol kommer presenteras på E3-mässan 2012 – allt enligt en källa på Microsoft som talat med teknikbloggen BGR. Samma källa har tyvärr ingen inblick i när själva konsolen kommer släppas men att den skall ha varit i utveckling sedan 2006.

Microsoft har sålt drygt 54 miljoner Xbox 360 sedan dess premiär i november 2005.

VIA: BGRTron-inspirerad handkontroll för Xbox 360

Filmen TRON: Legacy har genererat en hel del prylar som inspirerats av eller bara fått ett TRON-utseende. Denna handkontroll som är licensierad av Microsoft är inspirerad av Clu i TRON:Legacy och den lyser upp i snygg orange när det blir mörkt.

Kontrollen kostar 50 dollar och det har tillverkats bara 250 st så det blir nog inte lätt att få tag i en. Den verkar även slutsåld så om det inte dyker upp fler så är det tyvärr för sent.

VIA: SlashGearKinect med extra bling bling

Tycker du att Microsofts Kinect-sensor andas för lite lyx? Givetvis finns det en lösning på det. DS  Styles har tagit sisådär 5000 Swarovski kristaller och blingat loss rejält. För ett pris på endast 632 dollar är det väl nästan värt det? Eller?

VIA: EngadgetMicrosoft har sålt 2,5 miljoner Kinect-enheter

Enligt en pressrelease från Microsoft har de sålt över 2,5 miljoner enheter av Kinect under tiden den har funnits till salu (mindre än en månad). En miljon enheter såldes redan på mindre än två veckor och tack vare USA:s Black Friday-rea så har de ökat hastigheten sedan dess. För närvarande säljs ca 107 000 st Kinect-enheter per dag. Frågan är dock om de lyckas med att sälja 5 miljoner enheter innan årsskiftet vilket de har som mål.

Blir det en Kinect under din julgran i år?

Pressrelease

VIA: BGRSpecifikationer på Xperia X7 och Xperia X7 mini?

Enligt denna video så finns ett läckt dokument med Sony Ericssons kommande Xperia-mobiler för Windows 7 Phone. De två mobiler som visas upp är Xperia X7 och Xperia X7 mini. Här följer mobilernas specifikationer:

Xperia X7

  • Skärm: 4,3-tums kapacitiv pekskärm med en upplösning på 480 x 800 pixel
  • Kamera: 8,1 megapixel med HD-videoinspelning i 720p
  • Processor: 1,2 GHz Qualcomm MSM8260
  • HDMI-utgång med Dolby Digital Plus surround ljud

Xperia X7 mini

  • Skärm: 3,5-tums kapacitiv pekskärm med en upplösning på 480 x 800 pixel
  • Kamera: 10,1 megapixel med HD-videoinspelning i 720p, 3x optisk zoom och Zenon-blixt
  • Processor: 1GHz Qualcomm QSD8250
  • Ljudisolerande Brusreducerande hörlurar

När dessa förmodade mobiler skulle dyka upp är okänt.

VIA: Daily MobileKinect i bitar – video

Microsoft Kinect för Xbox 360 kommer ut i slutet av veckan och om du (som jag) undrar hur den ser ut inuti så har ifixit tagit sig en titt. Kanske inte något man själv kommer skruva isär om nu inte något går sönder – så det är trevligt att andra gör jobbet åt oss.

VIA: ifixitWindows Phone 7 är här

Nu har då Microsoft gjort sin stora presentation av Windows Phone 7 – deras nya operativsystem som skall sätta tillbaka dom på kartan i den hårda konkurrensen mot iPhone och Android. En hel del lurar från LG, Samsung, Dell och HTC kommer släppas inom kort och redan i oktober månad kommer vi se Windows Phone 7 lurar i Sverige.

Keynoten om Windows Phone 7 med Steve Ballmer var intressant, speciellt den stora genomgången av gränssnittet av den entusiastiska Joe Belfiore. Skillnaden mot iOS och Android är att Windows Phone 7 satsar på ett gränssnitt dit olika program pushar ut sin information – det mesta skall vara tillgängligt direkt i operativet jämfört med att vara fokuserad på appar. Engadget har en video om du vill se den långa men rätt intressanta presentationen.

Vi kommer under de närmaste dagarna presentera de intressantaste Windows Phone 7 telefonerna.Arkiv

Andra bloggar