Nyheter taggade med ‘mobilt bredband’

ZTE lanserar LTE-modem i Sverige

Kinesiska ZTE släpper ett LTE-modem med stöd för nya 800-bandet. Det är Telia som har slutit avtal med ZTE och under andra kvartalet 2011 skall 4G-modemet ZTE MF820D börja säljas. Modemet skall kunna ge nedladdningshastigheter på upp till 100 Mbit/s och uppladdningshastigheter på upp till 50 Mbit/s. Förutom LTE-frekvenserna 800/1800/2600 MHz så har MF820D även stöd för 3G och 2G/Edge-nätens frekvenser.

ZTE MF820D har stöd för Windows 7, Vista, XP och Mac OS X 10.5.8 och senare.Router från Dovado för mobilt och vanligt bredband

Svenska Dovado lanserar en ny 3G-router med namnet 4GR som fungerar för både mobilt och fast bredband.  4GR har Gigabit Ethernet-stöd på både WAN och det lokala nätverket och en WLAN-anslutning (802.11N) med dubbla antenner för bästa täckning. Routern har två USB-anslutningar, en för den vanliga 3G-donglen och en för om man vill fjärrstyra andra utrustningar. Det går att övervaka och styra Dovado 4GR från distans och den kan också skicka SMS till administratören om det händer något med anslutningen.

Dovado 4GR kostar 1100 kr och kommer finns i butik vilken dag som helst.Perfekt 3G-dongle för fotbolls-VM

Lagom till VM i fotboll i Sydafrika har Huawei skapat en 3G-dongle med passande utseende. Donglen har formen av en fotboll och är kompatibel med Windows 7, Linux och Mac och har även en microSD-kortplats.

Om den kommer säljas i Sverige är okänt med tanke på att vi inte lyckades ta oss till VM och någon prisuppgift finns inte för närvarande heller.

[Geeky Gadgets]Huawei släpper router för mobilt bredband

Huawei, som ligger bakom de flesta USB-dongles som sålts i Sverige, lanserar D100 Wi-Fi router som kan lätt anslutas till ditt mobila bredband och därmed dela 3G-anslutningen med andra datorer med hjälp av trådlöst nätverk. Säljs i dagsläget av 3 i England men vi får hoppas att den snart går att köpa i Sverige också.

via TechFreshRecension: ice.net´s Mobila Bredband med Gateway D-35 router

Vi fick ett paket från ice.net tillsänt oss med en Gateway D-35 för mobilt bredband. Ice.net är företaget som tog över den gamla NMT-nätet och gjorde det till ett 3G-nät och som det inte pratats om så mycket i media. De skall dock ha bra täckning speciellt för oss som bor på landsbygden.

Fortsätt läsaArkiv

Andra bloggar