Nyheter taggade med ‘mus’

Logitech Cube – stilren mus för presentationer

Logitech Cube heter en mus med udda design och fungerar även som en presentatör med en enkel handrörelse. När man använder Cube som datormus kan man skrolla fingret över ytan och man skall kunna få en mjuk skrollning som kan liknas med pekskärmen på en smartphone. När man lyfter upp Cube blir det en presentatör och man kan klicka framåt och bakåt i en presentation, en perfekt resekamrat för säljaren?

Cube kommer finnas tillgänglig från januari och kommer kosta under 1000 kr. Cube fungerar tillsammans med en Logitech Unifying mottagare på 2,4 GHz.Logitech släpper nya prylar för gamers

Logitech släppte idag en ny mus, tangentbord och hörlurar i sin G-serie ämnade för gamers.

Logitech Wireless Gaming Headset G930 är ett par trådlösa hörlurar som skall omge dig med 7.1 Dolby surroundljud. Det finns tre programmerbara knappar, mikrofonen är brusreducerande och om batteritiden på 10 timmar inte räcker så kan man ladda hörlurarna medan man spelar. Priset för G930 är 1799 kr.

Logitech Wireless Gaming Mouse G700 är en gamingmus med 13 programmerbara knappar. Man kan programmera knapparna med enkla kommandon eller med komplexa makron. Musen laddas genom datorn och medan sladden är ansluten skickar den även data genom kabeln. G700 kostar 999 kr.

Logitech Gaming Keyboard G510 är ett tangentbord med 18 programmerbara knappar med tre olika lägen. Det ger 54 makroinställningr per spel. Man kan definiera makron i förväg eller skapa nya under spelets gång. Tangentbordet har även en GamePanel LCD-skärm som visar spelstatistik och PC-prestanda i realtid. Bakgrundsbelysningen kan anpassas efter egen smak och det finns en 3,5 mm ingång så att man kan koppla in ett analogt headset för digital kommunikation över USB. G510 kostar 1049 kr.

Alla produkter finns i butik inom kort.Key Mouse – numeriskt tangentbord i Bluetooth-mus

Bärbara datorer saknar ofta ett numeriskt tangentbord vilket i vissa situationer kan vara något enerverande. Detta koncept från Sun Lihui försöker lösa det med en Bluetooth-mus som även gömmer ett numeriskt tangentbord under huven. Tanken är att även om man inte vill bära med sig för mycket saker med sin dator men har med sig en mus så får man med sig ett numeriskt tangentbord också.

Intressant koncept som teknikmässigt inte borde vara särskilt svårt att genomföra.

VIA: Yanko DesignNytt namn för den groteska 18-knappars musen

WarMouse Meta

WarMouse Meta är det nya namnet på OpenOffice-musen som presenterades tidigare i år. Meta är numera svart men har fortfarande en massiv mängd knappar – 18 st. Skillnaden är att den optiska sensorn har bytts ut mot en lasersensor på 5600 CPI.

Fortfarande otroligt fult men säkert kul för vissa.

WarMouse | via: EngadgetOpenOffice mus – nu även en mus med utan stil

OpenOffice - nu även en mus

OpenOffice.org är en trevlig uppsättning program för dom som nödvändigtvis inte behöver Microsofts Office-paket. Nu har det även presenterats en mus som skall hjälpa till med produktiviteten. Musen har 18 (!) programmerbara knappar och tyvärr en hiskeligt ful design.

OpenOfficeMouse stödjer Windows, Linux och Mac och kommer kosta $74.99 när den släpps på marknaden.

OpenOfficeMouse | via: GizmodoTEC Lingo Mouse

090506-lingo-mus
TEC Lingo Mouse med dess mått på 27.5 x 60 x 19 mm gör den till världens minsta trådlösa mus. Den drivs med ett AA-batteri och upplösningen ligger på 800dpi. Än så länge är lansering och pris okänt.

Via: TechFresh3DConnexion SpacePilot PRO 3D Mouse

090417-3dconnexion-spacepilot-pro

3DConnexion SpacePilot PRO är en mus för dig som jobbar i 3D-program och behöver enkelt tillgång till ett flertal funktioner utan att behöva klicka dig fram i menyer. SpacePilot PRO har en stor LCD-färgskärm som visar upp vad de olika funktionstangenterna gör och den kan även visa upp e-post, kalender och att-göra listor. Drivrutiner finns för Windows XP, Vista, Solaris 8 och 10 och Linux. Man får betala runt $500 (4200kr) för att köpa detta monster.

Via: LikeCoolGold Bullion trådlös mus – smaklöst värre

GULD!

Vill du känna guldet i dina fingrar? Känner du att du måste ha en guldtacka på skrivbordet men vill inte få den stulen på grund av det höga värdet? Då kan en sån här guldmus vara något för dig (finns det verkligen någon?). Musen kan laddas genom en USB-port och är kompatibel med både PC och Mac.

Guldmusen kan köpas hos iWOOT för £25 (315kr).

Via: GizmodoSvettfria handflator med en LED-mus

090406-ledmus-1

En ganska ovanlig datamus har nått marknaden i Japan. Denna unika LED-mus består av en inbyggd LED-display, en fläkt och en fjärrkontroll. Med hjälp av fjärrkontrollen kan du själv  skriva in ett meddelande på upp till 12 tecken. Den inbyggda fläkten ser till att du inte svettas om handflatan, så det blir  skönare gaming. Som sagt säljs musen i Japan för $21 (175kr).

Via: TechFreshPimp my Mouse – Logitech G9

Nu erbjuder Logitech ett stylingalternativ för sin spelmus Logitech G9. ID grip som det heter är egentligen ett alternativ att ladda upp en bild på Logitechs hemsida och sedan trycker de bilden på ovansidan musen. Logitech G9 med bilder på barnen kostar $19.99 på Logitechs hemsida.

via TechFreshArkiv

Andra bloggar