Nyheter taggade med ‘netbook’

Intel visar upp MeeGo 1.0

Intel har visat upp MeeGo 1.0 på Intel Developer Forum i Beijing. MeeGo är ett Linux-baserat operativsystem som har tagits fram av Intel och Nokia. MeeGo är tänkt att användas med netbooks, smartphones och andra Internet-anslutna enheter.

Videon visar inte särskilt mycket om hur det ser ut men det kan bli intressant och se om Nokia och Intel verkligen lyckas med ett snabbt och genomtänkt OS som kan konkurrera med Android.

VIA: Geeky GadgetsStealth Laptop Sleeve – göm datorn i kuvertet

Ett kul fodral till den bärbara datorn muntrar alltid upp tillvaron. Här är en udda skapelse som ser ut som ett slitet brunt kuvert. Den är vattentåligt och insidan är vadderad. Sen har den även kardborrefästen på baksidan så den går att justera för att passa datorer med skärmstorlekar på mellan 8 och 17 tum. Fodralet har måtten 38 x 29 x 4,5 cm.

Stealth Laptop Sleeve kan köpas hos Roliga Prylar för 259kr.Samsung släpper världens första netbook med 4G

Samsung passar på under Mobile World Congress 2010 och presenterar världens första netbook med en 4G-anslutning. Samsung N150 har fått en uppgradering med ett LTE-modem och kan surfa mer riktigt snabb hastighet på de platser som fått den fjärde generationens mobilnät.

N150 har en Intel Atom N450-processor på 1,66 GHz, 1GB DDR2-minne och en 10,1-tums WSVGA-skärm med 1024 x 600 pixlars upplösning. Man kan få en N150 med antingen Microsoft Windows 7 Home Basic Starter eller Windows XP Home.

[Geeky Gadgets]Samsung N210 och N220 – vätsketåliga netbooks med dubbla operativ

Samsung släpper nu två nya netbooks, N210 och N220. Båda har en 10,1 tums LED-skärm, Intels N450-processor på 1,66GHz och NM10-chipset, hårddisk på 250 GB, 1 GB i interminne och tre USB-portar, 3-i-1-kortläsare, bluetooth och webbkamera. Batteritiden skall vara på 12 timmar och vikten skall ligga på 1,3 kg. Tangentborden klarar av vätska så även om man råkar spilla över det fullstora tangentbordet så skall N210 och N220 klara av detta.

Operativsystemet är Windows 7 men även ett extra operativsystem finns kallat Instant On. Medan Windows 7 startar upp kan man under tiden surfa ute på nätet med webbläsaren i Instant On. N210 och N220 har även en stöldskyddslösning, FailSafe, som gör att man kan spåra IP-numret på datorn om den blir stulen och även ta bilder med webbkameran och låt radera allt innehåll på datorn.

Samsungs nya netbookar finns i färgerna vit och svart (N210) samt rött och grönt (N220). De skall finnas i butik under februari för ett rekommenderat pris på 4000 kr.Asus släpper Android-baserad smartbook

Asus släpper Android-baserad smartbook

Asus vill återskapa succén som de fick med sina Eee-PC:s och skall under första kvartalet 2010 lansera en lågbudgets smartbook som skall kosta runt 1300kr ($180). Processorn skall vara en 1 GHz Snapdragon och operativsystemet kommer vara Android.

Det var på en ett möte för investerare som Jerry Shen, VD på Asus, presenterade sin nya dator och han förutspår en försäljningssuccé som Eee PC-datorerna har haft.

via: EngadgetVideo hands-on på Nokia Booklet 3G

Nokia Booklet 3G

Engadget-gänget har fått en titt på Nokias Booklet 3G som Nokia överraskade oss med för ett tag sen. Priset i USA kommer hamna på $599 utan subventioner men man kan väl anta att med subventioner skulle den väl kunna hamna på ett par tusenlappar i Sverige. Så även om det är en netbook i lyxförpackning så kommer det vara en rätt dyr sådan.

Skärmen skall vara lite halvdassig med dålig betraktningsvinkel men annars verkar den riktigt snygg och det värmer ett finskt hjärta att Nokia kommer med lite oväntade produkter ibland. Specifikationer för Nokia Booklet 3G hittar du här.

I videon är 3G-nätet otroligt långsamt men tydligen var datorn inte anpassad för 3G-nätet i USA som resulterade i snigelfart.

via: EngadgetNokia Booklet 3G netbook dyker upp i Italien

Nokia Booklet 3G netbook

Nu har Nokia Booklet 3G dykt upp i Italien där man kan förhandsbeställa den. Denna lilla Windows 7-baserade netbook har dock fått ett rejält pris på 699 Euro (7400kr) vilket känns väldigt saftigt även om Booklet 3G har riktigt bra specifikationer. Vad en Booklet 3G kommer kosta i Sverige vet vi inte än men man kan väl anta att den kommer komma subventionerad med mobilt bredband.

via: EngadgetNokia Booklet 3G – bilder + video på Nokias minibärbara med Windows 7 & GPS

Nokia Booklet 3G

Nokia presenterade idag lite oväntat en ny bärbar dator. Nokia Booklet 3G som den kommer heta liknar en netbook till storlek men är något mer intressant än den normala netbook-datorn. Det finns en Intel Atom-processor under skalet men skärmen på 10,1-tum skall vara högupplöst och Booklet 3G skall vara gjort i aluminium. Inbyggt mobilt bredband och A-GPS finns gör den än mer attraktiv.

Den 2 september får vi veta mer då Nokia skall presentera den på riktigt. Vi har dock samlat ihop det som går att hitta för tillfället.

Specifikationer:

 • Skärm 10,1 tum med HD-upplösning
 • Processor: Intel Atom
 • Mått: 264 x 185 x 19,9 mm
 • 3G: Ja  med hot-swappable SIM-kort
 • Vikt: 1,25 kg
 • Operativ: Windows 7 (antagligen)
 • Batteritid: upp till 12 timmar
 • Trådlöst: WiFi, Bluetooth
 • GPS: Ja, A-GPS med Ovi Maps
 • Portar: HDMI
 • Material: Aluminium

Video:

Bilder:

Nokia Booklet 3G Nokia Booklet 3G Nokia Booklet 3G

Nokia Booklet 3G Nokia Booklet 3G Nokia Booklet 3G

via: Engadget, IDG.seSuzuki Neutron 701 MNI – netbook med pekskärm

Suzuki Neutron 701 MNI

Suzuki Technology Private Limited, ett företag i Singapore, har släppt en rätt intressant netbook. Neutron 701 MNI har de vanliga komponenterna när det gäller en netbook men man har även en pekskärm (även om skärmen är endast 7-tum) och även en ExpressCard-plats och S/PDIF-utgång. Pekskärmen är av ”swivel”-typ så den går även att rotera runt.  Priset är i dagsläge okänt och man kan väl bara anta att Netron 701 MIN aldrig kommer hamna i butikshyllorna i Sverige.

via: EngadgetLenovo IdeaPad S12

090527-lenvos12Lenovo IdeaPad S12 är den första netbooken som erbjuder grafikretsen NVIDIA Ion. NVIDIA Ion ska ge tio gånger bättre grafikprestanda än Intel GMA 950. Annars har laptopen en Intel Atom N270 1,6 GHz processor, 1 GB RAM, HDMI-utgång, Ethernet, WiFi, Bluetooth och kortläsare. Utan några större problem ska den även kunna klara av spela upp Full HD-filmer. Lenovo IdeaPad S12 kommer att kosta runt $600 och når markanden mellan juli – augusti.

Via: EngadgetArkiv

Andra bloggar