Nyheter taggade med ‘Nintendo’

Nintendo återvänder till CES – efter 16 år

Nintendo har beslutat att återvända till Consumer Electronics Show som startar under andra veckan i 2011. Det var senast 16 år sedan som Nintendo var representerat på mässan och de kommer visa upp sin glasögonfria 3D-teknik och sin nya Nintendo 3DS. Eller är det dags för Nintendo att visa upp en Wii 2, Wii HD eller 3DWii?

Uppdatering: Det visade sig att CES var lite för ivriga, det är så att Nintendo har bokat upp mötesrum för mässan men tänker inte ställa ut på mässan.

VIA: Slippery BrickNintendo firar 25 år med röd Nintendo Wii

Nintendo firar att Super Mario fyller 25 år och släpper en Mario-röd Nintendo Wii-konsol. I paketet ingår även Nintendos nya Wiimote med inbyggt motion plus. Detta är väl inte helt spännande och paketet släpps endast i Japan för de mest fanatiska Nintendo-fansen.

Något som kunde varit kul är att Nintendo har förinstallerat en specialversion av Super Mario Bros på konsolen. Dock skall den enda förändringen vara att alla ?-blocken bytts ut mot block med siffran 25… inte världens mest intressanta specialversion.

VIA: OhGizmo!Megastor version av Nintendo DS

Skulle du vilja ha en riktigt stor Nintendo DS? Denna kille ville verkligen det så han skapade en. Han har anslutit sin Nintendo DS med två pekskärmar och han har även lyckats få in pekskärmen att fungera.

“The closest match I could find to the DS LCD is Sharp LQ030B7DD01. You can find a datasheet Here. Aside from RGB, the only LCD signals I needed to use were DCLK1 and GSP1 (everything is conveniently labeled on the DS PCB). GSP1 is vsync, analogous to SPS in the datasheet. I find hsync by counting clocks (263 per line).

If you need the actual hsync signal from the DS, you’ll have to find it yourself; I don’t know which one it is.

The bottom screen data is latched on rising clock edges, top screen is read on the falling clock. I had to buffer a full frame in ram because screen timings didn’t quite match up (incidentally, this also made adding the screen capture ability very easy).”

VIA: Geeky GadgetsRykten om Nintendo 3DS-specifikationer

Nu har den läckt ut mer information om Nintendo 3DS. Det är sidan IGN som påstår att den har två 266MHz ARM11-processorer, en 133 MHz GPU, 4 MB dedikerad VRAM, 64 MB i RAM-minne och en 1,5 GB flashminne för lagring.

Kom igen nu Nintendo, är det inte dags att komma med mer information om 3DS?

VIA: EngadgetNintendo 3DS kommer den 20 november?

Om Nintendo 3DS hittar till Sverige innan julhandeln är väl tveksamt men Japanerna får nog chansen att få en i julklapp. En japansk produktdesigner har avslöjat på Twitter att hans skapade produkter kommer släppas i samband med att Nintendo 3DS släpps den 20 november. Senare ändrades hans meddelande men om det var på grund av att Nintendo blev sura är okänt.

Nintendo själva har sagt att de kommer meddelande lanseringsdatum innan slutet av september så vi behöver inte vänta så länge innan denna information släpps officiellt.

VIA: technabobiFixit goes retro – Virtual Boy demonterad

Virtual Boy är en portabel spelkonsoll från 1995 som var en av Nintendos satsningar som aldrig nådde oss i Europa. Killarna på iFixit har demonterat denna klassiska konsoll i småbitar och ger oss hugade prylgalningar möjligheten att se hur denna udda och rätt värdelösa 3D-spelkonsoll såg ut inuti.

iFixit har haft en retro-vecka och förutom Virtual Boy så har de även demonterat Magnavox Odyssey 100RCA Studio IIAtari 2600 och Nintendo Famicom.

VIA: EngadgetWii 2 med Blu-ray under 2011

Det dök upp ett rykte redan 2009 att Nintendo skulle släppa en ny Wii-konsoll med Blu-ray. Nu har tydligen ”tillförlitliga källor” på Nintendo bekräftat detta till killarna på GirlGamersSuck. Den nya konsollen skall leverera 1080p, har Blu-ray och kommer antagligen släppas under 2011. Vi får väl se…

VIA (+ bild): technabobSpela Playstation-spel med Android-mobiler

Nu finns det en Playstation-emulator för Android-mobiler. Det är utvecklaren ZodTTD som står bakom emulatorn psx4droid som finns nu på Android Market. Med psx4droid kan man spela de flesta spel och det finns även stöd för Nintendos Wiimote som ansluts till telefonen genom Bluetooth.

Psx4droid kostar 6 dollar och det finns ingen demoversion tillgänglig.

KÄLLA: ZodTTD
VIA: SwedroidNintendo 3DS officiellt presenterad – med 3D-kamera

Nintendo har nu officiellt visat upp sin nya Nintendo 3DS på E3-mässan. Det nya är givetvis att skärmen är i 3D och man behöver inga glasögon för att se 3D-effekten. Den undre skärmen är en vanlig pekskärm som på DSi.

Det finns en analog kontroll på sidan och något som Nintendo kallar “Slide Pad”. Sen har den gyro, rörelsesensor, är kompatibel med DSi-spel och har två kameror så att man kan ta 3D-bilder. Man kan även justera 3D-effekten med en “3D depth slider” så den passar just dig och dina ögon.

Det kommer komma en hel del spel direkt vid lanseringen bl.a. FIFA, Metal Gear Solid “The Naked Sample”, Resident Evil, Batman, Kid Icarus Uprising, Mario Kart, Nintendogs + cats, StarFox 64 och Paper Mario.

Engadget har testat den på plats på E3-mässan och 3D-effekten fungerar. Dock måste man titta på skärmen direkt framifrån och det tar en sekund för ögat att anpassa sig så det gäller att sitta still när man spelar.

Det finns inga releasedatum eller prisuppgifter i dagsläget.

VIA: EngadgetNu blir Mario Kart radiostyrt

Mario Kart är ett av de mer lyckade bilspelen och nu har det dykt upp små radiostyrda bilar så att du kan återuppleva alla spelminnen även på kontoret under fikarasten.

Det är företaget Tomy som skapat bilarna och de små bilarna har LED-lampor och sensorer och precis som i spelet kan du få power-ups och vapen. Du skickar iväg dom virtuellt med knappar på handkontrollen och om en bil blir ”träffad” så kan den exempelvis bromsa ner hastigheten ett tag.

Den 19 juni släpps de i Japan för ett styckpris på 2730 ¥ vilket motsvarar runt 250kr och det är Amazon Japan som säljer dom.

VIA: OhGizmoArkiv

Andra bloggar