Nyheter taggade med ‘Nokia’

Video på Nokia ”Sea Ray” med Windows Phone 7

En ny video på Nokias kommande Windows Phone 7-mobil har dykt upp på nätet. ”Sea Ray” som mobilen kallas har tidigare visats upp lite kort av Nokias CEO Stephen Elop men nu får vi se lite mer av den första Nokia-mobilen med Windows under skalet. Vi får även en minitur i Windows Phone 7.5 (Mango).

VIA: BGRNokia med Windows Phone 7?

Det har dykt upp ett rykte som känns lite osannolikt men ändå rätt intressant. Det är Eldar Murtazin på Mobile Review som påstår att Nokia planerar i samarbete med Microsoft släppa ett antal Windows Phone 7 mobiler. Ryktet säger att företagen samarbetar med en hel serie av Windows Phone-modeller som skall säljas under Nokias varumärke. Intressant men sannolikt?

VIA: BGRLäckt video med Nokia X7-00

Det har läckt ut en video med  Nokias senaste smartphone – Nokia X7-00. X7-00 har fyra högtalare (antagligen då med Dolby Surround) och kör operativsystemet Symbian^3. I videon nedan kan man se hur Need for Speed Shift ser ut i våra grannars kommande mobiltelefon. Nokia X7-00 sägs ha ungefär samma specifikationer som Nokia N8 fast vara mer fokuserad på multimedia och musik.

Fortsätt läsaKoncept: Nokia E-Cu – laddas med värme

Konceptet Nokia E-Cu av Patrick Hyland laddas av något så annorlunda som värme. Hela baksidan är gjord i koppar som skall absorbera värme från omgivningen och förvandla denna till energi för att driva mobiltelefonen.

Intressant koncept i dessa tider med mer fokus på energibesparingar.

VIA: technabobE10 – Nokias nya helcoola koncepttelefon

E10 är en koncepttelefon från Nokia. Den har en böjbar skärm och solpaneler på baksidan (perfekt ute på sommarställe utan ström!). Som synes på bilden rullar du ut den för att få en större skärm. Telefonen har verkligen lite netbookkänsla över sig! (om än då i dyrare format)Nokia N8 nermonterad i bitar

Nokia N8 är den finska mobiljättens senaste flaggskepp och innan den hittat ut till butik i Sverige så har den hamnat hos ifixit och blivit slaktad in i minsta beståndsdel. Inne i N8 hittar man bl.a. den stora 12 megapixelsensorn och en riktig Xenon-blixt. Klicka dig vidare till ifixit för att se hela nermonteringsprocessen.Nokia N8 videorecension

Nokia N8 är äntligen på väg att börja levereras om ett par veckor. Här är en video från MobileTechReview som har tagit sig en titt på Nokias viktigaste mobil på länge.

Nokia N8 har en 12 megapixel kamera med Xenon-blixt som kan även filma i 720p, 3,5-tums kapacitiv pekskärm, HDMI-utgång, 16 GB internminne och en microSD-kortplats. Som operativsystem har man Symbian^3 och man får Ovi Maps-navigering utan någon extra kostnad.

Nokia N8 kommer kosta ca 4400 kr när den kommer ut runt den 20 oktober.

VIA: Daily MobileTransformers – Sony Ericsson vs Nokia

Det finns mycket duktigt folk som gillar Transformers. Denna film är skapad av Alex Semenov och visar upp kampen mellan en Sony Ericsson och en Nokia…

Snyggt och välproducerat!

VIA: Daily MobileNokias Starfleet Communicator

Till den senaste Star Trek-filmen släppte Nokia en Nokia 5800 med lite bakgrundsbilder och annat tjafs i ett Star Trek-tema. Men innan dess gjorde de faktiskt en prototyp som andas Star Trek på en helt annan nivå. Denna prototyp är baserad på Nokia N76 gjordes i 14 exemplar och det sägs att regissören för den senaste Star Trek filmen J.J. Abrams  har en av dom.

Riktigt kul och udda prototyp men kan nog förstå att det inte blev någon riktigt mobil av det hela för har en känsla av att man skulle tröttna efter ett tag.

VIA: EngadgetNokia E7 – bilder, video och specifikationer

Nokia E7 är en ny smartphone som bygger på Symbian-plattformen. Nokia E7 har en 4-tums pekskärm med en upplösning på 640 x 360 pixlar och ett utdragbart QWERTY-tangentbord. Den är främst avsedd för affärsanvändare och är utrustad med Microsoft Exchange ActiveSync.

Nokia E7 kommer kosta 5700 kr och kommer ut i slutet av 2010.

Fortsätt läsaArkiv

Andra bloggar