Nyheter taggade med ‘Ocz’

OCZ Vertex 3 – riktigt snabb SSD-disk

OCZ Technology har presenterat sina nya serier av SSD-diskar kallade Vertex 3 och Vertex 3 Pro. Båda kopplas in i SATA 6Gps portar och använder sig av en Sandforce SD-2200-processor för att ge SSD-diskarna en skrivhastighet på hela 550 MB/s och en läshastighet på 500 MB/s.

Pro-serien har mer funktioner för företagsanvändare med bättre tillförlitlighet och den använder sig av MLC NAND-minnen. Vertex 3 kommer i storlekarna 120 GB och 240GB och Vertex 3 Pro kommer i storlekarna 100GB, 200GB och 400GB. Priset är i dagsläget okänt.

VIA: technabobOCZ släpper två nya 1,8-tums SSD-diskar

OCZ utökar sitt utbud av SSD-diskar genom att släppa två 1,8-tums SSD-diskar för ultraportabla datorer, tablets och andra enheter som använder sig av dessa smådiskar.

Vertex 2 har samma prestanda som sina större syskon och har en läshastighet på 285 MB/s och en skrivhastighet på 275 MB/s. Den kommer komma i storlekarna 60, 120 och 240 GB och använder sig av en SandForce-controller.

Onyx i sin tur kommer i storlekarna 32 och 64 GB och har datahastigheter på 145 MB/s med 64 MB i cacheminne. Enligt OCZ klarar sig en Onyx-disk med endast 1W för att kunna klara av att fungera – bra för batteritiden på enheter.

VIA: SlashGearOCZ Colossus 3.5″ SSD-diskar på upp till 1TB

OCZ Colossus 3.5″ SSD

OCZ har släppt en ny serie av SSD-diskar kallad OCZ Colossus med storlekar på 128GB, 256GB, 512GB och 1TB. Colossus-diskarna är 3,5 tums SATA II-diskar och priset blir rätt saftigt med priser från 2100 kr till 15500kr.

via: Geeky GadgetsOCZ Apex SSD recenserad och rekommenderad

OCZ Apex Series

Vi skrev för två veckor sedan om OCZ:s nya SSD-diskar i Apex serien. Nu har sidan PC Perspective gjort ett test och jämfört denna nykomling med dess konkurrenter. Modellen är lite speciell då den använder två kontrollerkort och kör minnena i Raid för att snabba upp disken. De som testat disken verkar rätt nöjda med Apex-serien då den presterar bra med tanke på sitt pris. Läs recensionen hos PC Perspective.

via EngadgetOCZ CrossOver – USB-minne med integrerad MicroSD-adapter

OCZ har gjort ett lite roligt USB-minne i aluminium som det går att utöka kapaciteten på genom att de byggt in en microSD och microSDHC-adapter. Så om minnet på 2GB, 4GB eller 8GB inte räcker kan du utöka det med ett microSD-kort. Du kan även använda det som en kortläsare. Kan säkert vara riktigt bra för någon…

OCZ | via TechFreshOCZ Technology SSD-disk – nu blir det billigare

OCZ Technology har presenterat sin nya 2,5-tums SSD-disk med Sata II-gränssnitt. Denna skall vara den första högpresterande SSD-disken i vettiga prisklasser för allmänheten. Den har en läshastighet på 120-143MB/s och en skrivhastighet på 80-93 MB/s.

Skall komma i storlekarna 32GB, 64GB och 128GB i priser från 100 till 300 Euro.

Via AkihabaraNewsArkiv

Andra bloggar