Nyheter taggade med ‘OLED’

Samsung utvecklar böjbara och okrossbara AMOLED-skärmar

Samsung utvecklar nya AMOLED-skärmar som är flexibla. En trevlig finess blir att skärmarna är tåliga och är nästan okrossbara.

De nya AMOLED-skärmarna kan böjas riktigt mycket och enligt OLED Display skall Samsung försöka få dessa skärmar i produktion inom två år.

VIA: Geeky GadgetsKoncept: Sony Nextep Computer

Vi är mer och mer anslutna till nätet så vi kommer definitivt se fler och fler light-varianter av datorer. Detta koncept heter Sony Nextep och är skapat av designern Hiromi Kiriki som skapat detta armband som består av en stor flexibel OLED-skärm, en holografisk projektor och ett utdragbart tangentbord.

Vad tror du? Får vi se något liknande år 2020?

VIA: Yanko DesignUtveckling av en iPad 2 med OLED-skärm redan på gång?

Enligt rykten skall Apple vara på gång med en ny version av iPad. Den stora nyheten är att den nya versionen skall tydligen ha en OLED-skärm. Även om OLED-skärmar är riktigt dyra idag i större storlekar så låter det väl kanske inte helt osannolikt. Skärmpriserna går neråt men om de hunnit ner tillräckligt för när Apple tänker släppa en ny version av iPad är svårt att veta i dagsläget.

VIA: SlipperyBrickSamsung visar dator med genomskinlig OLED-skärm

Samsung slår på stort när det gäller genomskinliga skärmar. På CES-mässan visar de upp en prototyp på en bärbar dator med en 14-tums genomskinlig OLED-skärm. När den är avstängd så har den en opacitet på 40% där andra skärmar har bara klarat av en opacitet på 25%. Se videon för en liten demonstration.

via: EngadgetLG släpper supertunn 15-tums OLED-TV

LGs OLED HDTV på 15-tum

LG har släppt lite bilder på deras kommande OLED-TV. Denna tunna skapelse är dock endast på 15-tum men kommer antagligen vara superdyr men vad gör det när den ser så snygg ut. Det finns i dagsläget ingen information om denna skönhet men den skall tydligen komma ut i december. En version på 30-tum har blivit försenad och skall först komma år 2012.

090830-lg-oled-tv-2 LGs OLED HDTV på 15-tum LGs OLED HDTV på 15-tum

via: EngadgetEnnova på gång med USB-minne med OLED-skärm och fingeravtrycksläsare

Ennova USB-minne med OLED-skärm och fingeravtrycksläsare

Ennova har visat upp en bild på ett kommande USB-minne. Minnet har en OLED-skärm som även kan användas som en fingeravtrycksläsare med den teknik de nyligen patenterat. USB-minnet kommer att släppas under namnet ION Technologies någon gång under första kvartalet under 2010.

Via: EngadgetKoncept: Kyocera EOS med vikbar OLED-skärm

Koncept: Kyocera EOS

Kyocera har visat upp ett koncept kallat EOS. EOS är en konceptmobil med en vikbar OLED-skärm. Från början är den formad som en plånbok men den kan vikas upp och ett tangentbord blir synligt. Sen kan den vikas upp ännu en gång och du får en stor trevlig widescreen-skärm. OLED-skärmar som går att vikas är framtiden och kan tänka mig att detta kommer vara så vanligt om ett par år att vi nästan glömt bort hur häftigt det verkar just nu.

Vi har även skrivit tidigare om Samsungs vikbara OLED-skärm som även finns fångad på video.

Koncept: Kyocera EOS

Via: Engadget, foton av Jeffrey SassSony släpper specifikationer på sin pekskärms-Walkman

Sony X1000 OLED-Walkman

Sony X1000 Walkman-serien verkar rätt imponerande. Äntligen verkar Sony fått till det efter att ha varit på efterkälken när det gäller sina MP3-spelare. Även om iPod har ett försprång med sin App Store så skall det bli intressant och se vad Sony kan hitta på även om de inte är speciellt kända för att konkurrera med låga priser. Här följer en del av specifikationerna:

  • Skärm: 3-tums OLED-pekskärm med en upplösning på 432 x 240 pixel.
  • Minne: 32GB inbyggt
  • Internet: NetFront webbläsare inbyggt med YouTube-stöd
  • Musikformat: MP3, AAC, WMA, WAV audio / AVC, H.264, MPEG4, WMV video
  • Integrerad brusreducering
  • Radio: FM tuner
  • Trådlöst: 802.11g/b WiFi
  • Batteritid: 33 timmar vid musikuppspelning, 9 timmar vid videouppspelning

Läs hela specifikationen hos Sony Style i Hong Kong.

via BGR

ReadSamsung visar konceptmobil med vikbar OLED-skärm

På FPD International show i Yokohama, Japan har Samsung visat upp ett koncept på en mobil med en vikbar OLED-skärm. Se videon nedan och fundera sen på hur mobilerna kommer se ut om ett tag när man kan vika upp en stor skärm när man vill se på video och sedan vika ihop mobilen till lämpligt format.

via EngadgetOptimus Pultius – OLED-tangenter vid sidan av tangentbordet

Vi har tidigare skrivit om svindyra Optimus Maximus och nu kommer Art Lebedev med en billigare variant på sitt OLED-tangentbord kallat Optimus Pultius. Optimus Pultius är ett litet 15 tangenters tangenbord som till formen liknar ett vanligt numeriskt tangentbord. Förutom OLED-tangenterna har de en SD-kortläsare och en USB-hub.

Kommer antagligen i slutet av 2008 eller i början av 2009 och priset är okänt.

Via GearfuseArkiv

Andra bloggar