Nyheter taggade med ‘Playstation’

Sony Ericsson Zeus – nu med Xperia och Playstation-logo

Zeus heter Sony Ericssons kommande Playstation-mobil som det ryktats och läkts om ett bra tag nu. Nu har det i alla fall dykt upp nyare bilder med XPERIA-loggan och en liten Playstation-logga. Kanske dags att släppa telefonen?

Fortsätt läsaPlayStation Phone den 9 december?

Franska teknikbloggar skall ha fått en inbjudan från Sony Ericsson i Frankrike där de inbjuds till ett event. På inbjudan finns symboler som man känner igen från Sonys PlayStation och även en telefon-symbol. Man kan väl anta att det är PlayStation Phone som kommer presenteras.

Vi har tidigare publicerat ett par bilder på som skall föreställa telefonen och vi ser fram emot om Sony Ericsson kan släppa en fantastisk spelmobil – de behöver verkligen en succé.

VIA: BGRSony Ericsson Zeus – spelmobilen

Zeus är namnet på den kommande Playstation-mobilen från Sony Ericsson. Processorn skall vara en 1GHz Qualcomm MSM8655, det skall finnas 512MB i RAM-minne, 1GB ROM-minne och skärmen skall vara runt 4 tum. Kan Sony Ericsson lyckas med en spelmobil med Android?

VIA: SEMC BlogPlayStation Phone med Android

Det har ryktats i evigheter om en PlayStation-mobil och dessa bilder på Sony Ericsson PlayStation Phone har nu äntligen dykt upp. PlayStation Phone har Android som operativsystem och förutom en pekskärm så har den utdragbara dedikerade spelknappar i Sony-anda.

Hårdvarumässigt så har den en processor på 1 GHz, 512 MB RAM-minne, 1 GB ROM-minne och microSD-stöd. Mobilen skall ha ett speciellt Sony Marketplace där man kan ladda ner massvis med spel. Me like!

VIA: BGRSpela Playstation-spel med Android-mobiler

Nu finns det en Playstation-emulator för Android-mobiler. Det är utvecklaren ZodTTD som står bakom emulatorn psx4droid som finns nu på Android Market. Med psx4droid kan man spela de flesta spel och det finns även stöd för Nintendos Wiimote som ansluts till telefonen genom Bluetooth.

Psx4droid kostar 6 dollar och det finns ingen demoversion tillgänglig.

KÄLLA: ZodTTD
VIA: SwedroidiHandstick – spela iPhone som det vore en Playstation

iHandstick - spela iPhone som det vore en Playstation

Att spela spel på iPhone kan vara rätt kul men greppet är inte det bästa. Här kommer nu iHandstick in i bilden och är ett försök att göra det enklare att hålla en iPod Touch eller iPhone när man spelar. iHandstick ser ut som en Playstation kontrolleroch borde ge en bättre spelkänsla i det långa loppet. Skall kosta runt hundralappen i butik.

via: EngadgetKoncept: Sony PS4

Koncept: Sony PS4

Även om Sony har nyligen släppt PS3 Slim så har designern Tai Chem gjort ett koncept på hur han skulle önska att Playstation 4 skulle se ut. Konceptet är riktigt vackert med en glasplatta som fungerar även som pekskärm. Sen är väl frågan om Sony skulle kunna klämma in alla komponenter i den lilla delen av konceptet som innehåller själva elektroniken. Tveksamt. men som koncept – fantastiskt snyggt!

Koncept: Sony PS4 Koncept: Sony PS4 Koncept: Sony PS4

via: Geeky GadgetsPS3 Slim kommer i september

PS3 Slim

Sony har presenterat sin nya PS3 Slim idag på GamesCom. Den första september skall vi kunna köpa en PS3 Slim för 300 Euro. Den nya PlayStation är mindre, väger mindre och har en hårddisk på 120GB. Nya PS3 skall vara 32 procent mindre och använda 34 procent mindre ström. Enligt Sony skall den nya varianten vara tystare än den förra. Det finns även ett stativ att köpa till för dem som vill ha PS3 slim stående. Dock har Sony tagit bort möjligheten att installera ett annat operativsystem så det blir inget Linux med en PS3 Slim.

PS3 Slim PS3 Slim PS3 Slim

Specifikationer:

 • Product name: PlayStation 3
 • Product code: CECH-2000A (Charcoal Black)
 • CPU: Cell Broadband Engine™
 • GPU: RSX
 • Audio output: LPCM 7.1ch, Dolby Digital, Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD, DTS, DTS-HD, AAC.
 • Memory: 256MB XDR Main RAM, 256MB GDDR3 VRAM
 • Hard disk: 120GB 2.5″ Serial ATA
 • USB 2.0 ports: 2
 • Networking: Ethernet (10BASE-T, 100BASE-TX, 1000BASE-T), IEEE 802.11 b/g, Bluetooth 2.0 (+EDR)
 • Controller: Wireless Controller (Bluetooth) x 1
 • AV outputs: HDMI x 1, AV MULTI OUT x 1, Digital out (optical) x 1
 • Resolutions: 1080p, 1080i, 720p, 480p, 480i (for PAL 576p, 576i)
 • BD / DVD / CD drive (read only): BD × 2 (BD-ROM), DVD × 8 (DVD-ROM), CD × 24 (CD-ROM)
 • Power: AC 220 – 240, 50/60Hz
 • Power consumption: Approx. 250W
 • External dimensions (excluding maximum projecting part): Approx. 290 × 65 × 290 mm (width × height × length)
 • Mass: Approx. 3.2kg
 • Included in box: PlayStation 3 system × 1, Wireless Controller (DUALSHOCK 3) × 1, AC power cord × 1, AV cable × 1, USB cable × 1

via: EngadgetArkiv

Andra bloggar