Nyheter taggade med ‘retro’

Commodore skall släppa PC:s i retrostil

Commodore USA jobbar vidare med att försöka tillverka datorer för oss gamlingar som älskade sin C64 och Amiga 500.  Nu skall de släppa en dator med namnet Commodore P64 som skall innehålla en Intel Atom-processor, 4GB i DDR3-minne, en hårddisk på 1TB, HDMI-utgång, optisk enhet (DVD eller Blu-ray). Inget speciellt med specifikationerna förutom att den skall se ut som en gammal Commodore C64 till utseendet. Vill du ha en C64 lookalike hemma på skrivbordet?

VIA: EngadgetSpace Invaders – handgjorda drinkunderlägg

Älskar du verkligen Space Invaders? Då kanske du vill köpa dessa drinkunderlägg med små utomjordingar som vi minns från ett av de stora klassikerna i spelvärlden. Dessa underlägg är handgjorda och kostar därmed också saftiga 60 dollar för ett paket på 6 st vilket får mig i alla fall tänka om och känna att det inte riktigt är värt det. De finns i alla fall på ThinkGeek för alla hugade spekulanter.

VIA: technabobÖlsejdel med pixlig Atari-logo

Något med Atari och alkohol verkar höra ihop. Förut har vi sett shotglas med klassiska Atari-motiv och nu är det dags för en ölsejdel. Men visst, vi som älskade Atari tv-spel har vuxit i åldrarna och gillar väl ta oss en öl då och då. Så om du vill känna dig som en geek när du dricker din öl så kan du hitta denna ölsejdel hos ThinkGeek där den kan köpas för 15 dollar.

VIA: Geeky GadgetsiPhone Desk Phone – dockningsstation med egen lur

Vill du ha en ”riktig” telefonlur när du pratar med din iPhone på kontoret? Denna dockningsstation i retro/Apple-stil är i vit plast och aluminium och har en vanlig telefonlur med sladd. Den har även inbyggda högtalare så du kan använda den som en högtalartelefon och man kan även justera volymen med ett stort vred och stänga av mikrofonen med en knapptryckning.

För tillfället finns inga uppgifter på pris eller när denna dockningsstation kommer släppas.

Desk Phone Dock – hemsida | [Geeky Gadgets]8-bit Hanger – muspekaren som klädkrok

En lite geeky klädkrok i hallen för dina gäster? Om du gillar datorer och vill ha en udda klädkrok är 8-bit Hanger kanske något som passar din hall.

8-bit Hanger har måtten  8 x 7 x 1,5 cm, kostar 20 dollar och kan köpas hos Meninos.

[Geeky Gadgets]Atari nyckelring med två inbyggda spel

Vilken retro-känsla man får av utseendet på denna nyckelring. Utformat som den gamla joysticken från Atari 2600 som jag började min karriär som tv-spelare med. Men nyckelringen är inte bara utformad som en joystick utan den gömmer även två spel som du kan spela genom att koppla joysticken till TV:n med de bifogade kablarna. Det är spelen Yars Revenge och Centipede som följer med.

Med måtten 5 x 4 x 4,5 cm så skulle man faktiskt kunna använda den som nyckelring också även om den är lite stor. Du kan köpa nyckelringen hos Roliga Prylar för 159 kronor.Dingoo A320 – retrospel med portabel spelkonsoll

Älskar du spelkonsoller som Nintendo 8-bitars, Super Nintendo, Sega Megadrive, Game Boy Advance och Neogeo så finns nu en portabel spelmaskin som kan spela alla de sköna klassikerna var du än är. Dingoo A320 kan spela ROM-spel som du kan ladda ner på nätet och det finns även en del spel förinstallerade på enheten.

Även om retro-spel inte är fy skam så kan A320 även spela MP3-musik, visa film och den har FM-radio, bildvisningsfunktion och ljudinspelning. Dingoo A320 har 7 timmars batteritid och den även anslutas till TV:n om skärmen på 2,8 tum känns för liten.

Dingoo A320 finns i färgerna vitt och svart och kan köpas hos Coolstuff.se för 995kr.Commodore tillbaka med tangentbord PC:s

På 80-talet var Commodore en väldigt stor datortillverkare och vi var nog rätt många som hade en Commodore som en första dator. Nu är inte Commodore särskilt stora längre men nu har Commodore USA tänkt tillbaka till storhetstiden och satsar på en dator med inbyggt tangentbord. Sen är egentligen datorn inget nytt utan en Cybernet ZPC-GX31 men med namnet Commodore på skalet så känns allt så mycket mer retro och kul. När och till vilket pris är fortfarande okänt men antagligen kommer datorerna bara släppas i USA.

[Engadget]Atari shotglas – sup i retrostil

Behöver du ett set med shotglas? Följ ditt retro-sinne och kolla in dessa shotglas med gamla arkad-klassiker. Spelen som fått äran att hamna på glasen är: Asteroids, Centipede, Pong, Breakout, Missile Command och Battle Zone. På baksidan finns Atari-logotypen i en matchande färg.

Ett set kan köpas hos Amazon för $16.99 (130kr).

via: [technabob]Polaroidkameran gör comeback

Polaroid gör en retro-comeback när de lanserar Polaroid PIC 1000 senare i år. Polaroidkameran var väldigt populär i tidigare år innan digitalkameran totalt krossade den marknaden. Men nu anser Polaroid att vi vill ha en kamera som skriver ut bilden direkt på papper med vita kanter igen.PIC 1000 använder sig av Polaroid Color 600 Instant film med 10 bilder i varje förpackning.

Vad kameran kommer kosta och när den kommer ut är i dagsläget okänt.

via: Coolest GadgetsArkiv

Andra bloggar