Nyheter taggade med ‘robot’

Less på iPhonespel? Här är räddningen!

Har du lessnat på att tilta iPhonen? Tur, här kommer räddningen! Just nu styrs den här roboten med handrörelser, men ska enligt utvecklaren så småningom anslutas med en mjukvara till PC’n istället. Vi kan nog räkna med att utvecklaren kommer hamna högt upp på speltopplistorna världen om!

Källa: Feber.seSteampunk R2-D2 – mässing, glas och trä

Vår favoritdroid R2-D2 har fått skapats ett stort antal gånger men denna söta lilla steampunk R2-D2:n är riktigt gullig. Den är skapad av artisten Amoeblablok som inte vill sälja den på eBay men söker ett hem för den lilla krabaten. R2-D2 behöver någon som kan älska och ta hand om honom.

Klicka vidare för en bild till

Fortsätt läsaR2VAC2 – robotdammsugare?

R2VAC2 är en bild av Agent-Spiff som får Star Wars-fans att le. Det är ju mycket snack om robotdammsugare så varför inte göra dammsugare av en robot? Vi har redan här sett en liten R2-D2 USB-dammsugare men det skall tydligen finnas en dammsugare som liknar bilden ovan och som sålts i Japan (var annars?).

VIA: technabobRoboscooper plockar upp skräpet efter dig

Har du en massa småsaker liggandes på golvet? Med barn i huset blir det i alla fall lätt så. Nu har WowWee kommit med en lösning (nåja, en rolig pryl i alla fall) som skall hjälpa till att plocka upp efter oss människor.

Roboscooper är en liten robot som åker omkring på golvet och plockar upp småsaker som den kan hitta och lägger på sitt flak. Den verkar dock bara kunna lyfta riktigt små saker som inte väger nästan något men en fjärrkontroll och snusdosan skall väl inte vara något problem. Du kan även själv styra Roboscooper om du vill hjälpa till med städandet bekvämt från soffan.

I slutet av månaden skall Roboscooper börja levereras och den kostar 70 dollar.

KÄLLA: WowWee
VIA: EngadgetFunktionsrik WALL-E i Lego

Den lilla roboten WALL-E är en liten kul krabat och passar rätt bra för att bygga en Lego-modell av. Men nxtwallet har gjort det på en nivå som är imponerande. Med Lego NXT har han skapat en fjärrstyrd WALL-E som kan förvandla sig till en låda (som i filmen) och den kan också förflytta sig fram/bak, rotera åt båda hållen, hålla och släppa objekt och titta upp och ner.

VIA: technabobR2 ”Iron Man” D2

R2-D2 är helt klart en populär robot och nu har fått sig en Iron Man-makeover. Det är Mike Verta som gjort om den lilla roboten som han skulle se ut om han vore Iron Man. Ladda ner bilderna på hos Mike Vertas Facebook sida.

VIA: TechnabobLåt Bender skydda din iPhone

Bender är en härlig robot från den tecknade TV-serien Futurama. Även om han har lite problem med drickat så kan denna Bender i filt skydda din iPhone från att bli repig.

För 24 dollar får du ett iPhone-fodral och en matchande nyckelring hos nokomomo på Etsy.

[techabob]Robot som kan kontrolleras med Bluetooth

Företaget Robotro är på väg att släppa ett nytt robot-kit för hugade spekulanter i Sydkorea.

Junimotion som roboten heter är 38 cm lång och väger 2,7 kg. Man får själv bygga ihop roboten och den har en ny typ av servos med färre antal kablar som skall göra den mer robust. Det finns en hel del anslutningsmöjligheter till LED-ljus, sensorer, högtalare och även gyro. Roboten kontrolleras genom Bluetooth så den skulle i teorin kunna kontrolleras från en mobiltelefon. Batteritiden är dock endast 30 minuter men det räcker nog för att kunna imponera på dina robotintresserade vänner.

Så vad stoppar mig från att köpa en? Nja, den kostar runt 30000 kr vilket kanske känns lite saftigt för en liten robot.

via: [technabob]Dansande japansk tjejrobot

Den japanska robottillverkaren RozenZebet har tagit fram en ny robot med namnet Dancingdoll RZ som älskar att dansa. Roboten är endast 60 cm hög  och till utseendet så som en japansk anime tjej brukar se ut. Inuti ”henne” finns det 25 servomotorer och kontrollsystemet V-Stone som kontrollerar hennes smidiga rörelser.

De börjar bli riktigt duktiga! Snart tar robotarna över – you have been warned!

via: Coolest GadgetsRobot med Atom-processor och Ubuntu

Fuji Soft har visat upp en ny, ännu namnlös, serie av humanoida robotar på All Japan Robot Tournament. Robotarna har en LED-skärm i huvudvisiret för att visa olika känslor, taligenkänning och en inbyggd kamera. Det intressantaste är dock att de har en Atom-processor, Ubuntu som operativsystem och WiFi och är kompatibla med utvecklingsplattformen Eclipse. Robotarna skall släppas i Japan under tidiga 2010.

via: EngadgetArkiv

Andra bloggar