Nyheter taggade med ‘Samsung’

Samsung släpper videokamera för vänsterhänta

Mycket elektronik är utvecklat idag för att passa högerhänta. Nu tar Samsung tag i problemet och har utvecklat en kamera med namnet HMX-Q10 som skall vara världens första videokamera för vänsterhänta. Kameran filmar i full HD (1920×1080 pixlar),  har en 10x optisk zoom, inbyggd bildstabilasator och en 2,7 tums LCD-pekskärm. Kameran kan även ta stillbilder på 4,9 megapixlar.

Endast tre manövereringsknappar behöver användas för att få full kontroll på kameran och den kan tiltas i 180 grader så att vi som är högerhänta kan även använda den.

Samsung HMX-Q10 skall släppas under mars och kommer kosta runt 3000 kr.Hands on video – Google Nexus S

Google Nexus S är ett samarbete mellan Google och Samsung. Nexus S har en 4 tums skärm med en upplösning på 480 x 800 pixlar och nya Android 2.3. Nexus S har en processor på 1 GHz, Wifi, Bluetooth 2.1, GPS och NFC(Near Field Communication).

Nexus S börjar säljas i USA den 16 december och till Sverige kommer den i början av nästa år. Priset hamnar på ca 5000 kr.

VIA: Daily MobileSpel på Windows Phone 7 (Samsung Omnia 7)

Den italienska bloggen HDBlog.it har tagit sig en titt på en del spel till Windows Phone 7. De testar spelen på en Samsung Omnia 7 och även om det är på italienska kan vi se hur spelen rullar på plattformen.

Fortsätt läsaStor genomgång av Samsung Galaxy Tab

Samsung Galaxy Tab är den mest intressanta och omtalade pekplattan efter iPad. Nu har Galaxy Tab hittat till köpare i Norden och JKK Mobile har gått igenom denna populära Android-tablet.

Sen kunde han inte låta bli att ta isär Samsungen så för nyfikna som vill se hur den ser ut inuti:

The video cannot be shown at the moment. Please try again later.

VIA: jkkmobileWindows Phone 7 är här

Nu har då Microsoft gjort sin stora presentation av Windows Phone 7 – deras nya operativsystem som skall sätta tillbaka dom på kartan i den hårda konkurrensen mot iPhone och Android. En hel del lurar från LG, Samsung, Dell och HTC kommer släppas inom kort och redan i oktober månad kommer vi se Windows Phone 7 lurar i Sverige.

Keynoten om Windows Phone 7 med Steve Ballmer var intressant, speciellt den stora genomgången av gränssnittet av den entusiastiska Joe Belfiore. Skillnaden mot iOS och Android är att Windows Phone 7 satsar på ett gränssnitt dit olika program pushar ut sin information – det mesta skall vara tillgängligt direkt i operativet jämfört med att vara fokuserad på appar. Engadget har en video om du vill se den långa men rätt intressanta presentationen.

Vi kommer under de närmaste dagarna presentera de intressantaste Windows Phone 7 telefonerna.Samsung släpper Androidlur med tangentbord

Samsung fortsätter att pumpa ut mobiler med Android och lanserar nu en Androidlur med sikte på företagsmarknaden. Samsung Galaxy 551 har en 3,2 tums kapacitiv TFT-pekskärm med en upplösning på 240 x 400 pixlar, en processor på 667 MHz, Android 2.2 med användargränssnittet TouchWiz 3.0, en kamera på 3 MP, GPS, FM-radio, Wifi, HSDPA och 160 MB inbyggt minne + en kortplats.

Med tanke på att man siktat in sig på företagsmarknaden så skall Galaxy 551 ha ett stort fokus på säkerhetspolicys och även androidmobilernas bästa e-posthantering och kalenderfunktionalitet.

Galaxy 551 finns i butik under november och har ett rekommenderat pris på 3500 kr.Samsung GT-i8700 Omnia 7 med Windows Phone 7

Windows Phone 7 skall visas upp i all sin prakt i nästa vecka men det har dykt upp en del läckor på nätet. Här är det Samsungs Omnia 7 som har fått en rejäl videogenomgång innan den officiellt har lanserats.

Ser ni fram emot Windows Phone 7 och har det någon chans mot Android och iOS?

VIA: EngadgetSamsung Wave II presenterad

Samsung har presenterat sin nya smartphone kallad Wave II S8530. Wave II är givetvis uppföljaren till Wave och använder sig av Samsungs egna operativsystem Bada.

Skärmen på Wave II är en Super Clear LCD-skärm på 3,7 tum och den har en upplösning på 800 x 480 pixlar, processorn är på 1 GHz och det finns en kamera på 5 megapixel med inbyggd LED-blixt som kan filma i HD-upplösningen 720p. Det finns 2 GB i inbyggt minne och även en microSD-kortplats.

Andra specifikationer är HSDPA, integrerat Wifi (802.11n), Bluetooth 3.0 och GPS.

I november skall Wave II hitta till Tyskland och kommer där kosta runt  600 dollar. När den kommer till Sverige och till vilket pris är okänt.

VIA: Geeky GadgetsOfficial live demo på Samsung Galaxy Tab

Samsung har släppt en officiell video där de demonstrerar olika funktioner på deras Android-tablet Samsung Galaxy Tab.

VIA: Daily MobileVideo på Samsung Galaxy Tab

I Korea har en video på kommande Samsung Galaxy Tab dykt upp. Den kommande Android-tabletten har en 7 tums skärm och är också en telefon om man skall jämföra den med sin stora konkurrent Apple iPad (bluetooth headset känns som ett måste). Galaxy Tab har specifikationer som Android 2.2, 3G, trådlöst nätverk (802.11n), kamera för videosamtal, SDHC-kortplats och en DMB-tuner för TV som fungerar i Korea i alla fall.  Vi får väl veta mer den 2 september då Samsung skall presentera sin tablet officiellt.

VIA: IDGArkiv

Andra bloggar