Nyheter taggade med ‘smartphone’

Video på Nokia ”Sea Ray” med Windows Phone 7

En ny video på Nokias kommande Windows Phone 7-mobil har dykt upp på nätet. ”Sea Ray” som mobilen kallas har tidigare visats upp lite kort av Nokias CEO Stephen Elop men nu får vi se lite mer av den första Nokia-mobilen med Windows under skalet. Vi får även en minitur i Windows Phone 7.5 (Mango).

VIA: BGRLG Optimus 2X – dubbelkärnig smartphone

LG Optimus 2X är den första dubbelkärniga smartphonen som presenteras. Processorn är en Tegra 2 och den har en klockfrekvens på 1 GHz. Med sin processorkraft klarar Optimus 2X skicka ut full HD, 1080p, via HDMI och filma med en kamera på 8 megapixel. Den har även en kamera på 1,3 megapixel för videosamtal. Skärmen är en 4-tums pekskärm med WVGA-upplösning och den har även 8 GB i lagringsutrymme vilket kan uppgraderas med ett microSD-kort upp till 32 GB.

Batteriet är tyvärr på rätt vanliga 1500 mAh så det återstår att se hur batteritid telefonen får med sin krafttörstande processor. LG släpper Optimus 2X i Korea under nästan månad och till Europa skall den dyka ett par veckor efter det.

VIA: Engadget.Spela World of Warcraft på en Android-lur

Att få ut en spelare av World of Warcraft från lägenheten kan vara lite klurigt. Men nu har företaget GameString kommit med en lösning som borde locka även den mest inbitna WoW-spelaren att lämna hemmet för en kort stund. GameString har skapat ett gränssnitt som gör att man kan styra en dator med sin telefon och därmed spela även World of Warcraft direkt genom telefonen. Det är alltså en PC igång någonstnas och GameString styr spelet med ett pålagt touchinterface genom en HTC Desire.

Se videon:

Vad tror ni? Kommer detta bli ett framtidens sätt att fortsätta spel även om man måste lämna hemmet?

VIA: EngadgetKoncept: BlackBerry Empathy

Här är ett lite annorlunda koncept på en BlackBerry-smartphone. Själva gränssnittet och även utseendet är något udda och har väl en känsla av att vi inte kommer se något liknande på ett tag på marknaden. Konceptet är gjort av Daniel Yoon och Kiki Tang.

VIA: DailyMobileLäckt video med Nokia X7-00

Det har läckt ut en video med  Nokias senaste smartphone – Nokia X7-00. X7-00 har fyra högtalare (antagligen då med Dolby Surround) och kör operativsystemet Symbian^3. I videon nedan kan man se hur Need for Speed Shift ser ut i våra grannars kommande mobiltelefon. Nokia X7-00 sägs ha ungefär samma specifikationer som Nokia N8 fast vara mer fokuserad på multimedia och musik.

Fortsätt läsaAcer presenterar stor namnlös Android-mobil

Acer har presenterat lite information om sin kommande, ännu namnlösa, Android-smartphone. Den har en stooor pekskärm på 4,8-tum med en upplösning på 1024 x 480 pixel, en processor på 1 GHz, HSDPA 14,4, DLNA och Dolby sound. Två kameror finns och den på baksidan är på 8 megapixel och den på framsidan är på 2 megapixel.

Under andra kvartalet 2011 skall denna John Doe-mobil släppas, antagligen då med ett namn. Acers slogan ”100% phone and 100% tablet” är lite corny och är en mobil med en 4,8-tums skärm att eftersträva?

VIA: BGRSpecifikationer på Xperia X7 och Xperia X7 mini?

Enligt denna video så finns ett läckt dokument med Sony Ericssons kommande Xperia-mobiler för Windows 7 Phone. De två mobiler som visas upp är Xperia X7 och Xperia X7 mini. Här följer mobilernas specifikationer:

Xperia X7

  • Skärm: 4,3-tums kapacitiv pekskärm med en upplösning på 480 x 800 pixel
  • Kamera: 8,1 megapixel med HD-videoinspelning i 720p
  • Processor: 1,2 GHz Qualcomm MSM8260
  • HDMI-utgång med Dolby Digital Plus surround ljud

Xperia X7 mini

  • Skärm: 3,5-tums kapacitiv pekskärm med en upplösning på 480 x 800 pixel
  • Kamera: 10,1 megapixel med HD-videoinspelning i 720p, 3x optisk zoom och Zenon-blixt
  • Processor: 1GHz Qualcomm QSD8250
  • Ljudisolerande Brusreducerande hörlurar

När dessa förmodade mobiler skulle dyka upp är okänt.

VIA: Daily MobileWindows Phone 7 är här

Nu har då Microsoft gjort sin stora presentation av Windows Phone 7 – deras nya operativsystem som skall sätta tillbaka dom på kartan i den hårda konkurrensen mot iPhone och Android. En hel del lurar från LG, Samsung, Dell och HTC kommer släppas inom kort och redan i oktober månad kommer vi se Windows Phone 7 lurar i Sverige.

Keynoten om Windows Phone 7 med Steve Ballmer var intressant, speciellt den stora genomgången av gränssnittet av den entusiastiska Joe Belfiore. Skillnaden mot iOS och Android är att Windows Phone 7 satsar på ett gränssnitt dit olika program pushar ut sin information – det mesta skall vara tillgängligt direkt i operativet jämfört med att vara fokuserad på appar. Engadget har en video om du vill se den långa men rätt intressanta presentationen.

Vi kommer under de närmaste dagarna presentera de intressantaste Windows Phone 7 telefonerna.Nokia N8 videorecension

Nokia N8 är äntligen på väg att börja levereras om ett par veckor. Här är en video från MobileTechReview som har tagit sig en titt på Nokias viktigaste mobil på länge.

Nokia N8 har en 12 megapixel kamera med Xenon-blixt som kan även filma i 720p, 3,5-tums kapacitiv pekskärm, HDMI-utgång, 16 GB internminne och en microSD-kortplats. Som operativsystem har man Symbian^3 och man får Ovi Maps-navigering utan någon extra kostnad.

Nokia N8 kommer kosta ca 4400 kr när den kommer ut runt den 20 oktober.

VIA: Daily MobileVideo: En titt på HTC Desire HD

HTC Desire HD är en riktigt intressant mobil och en kommande konkurrent för iPhone 4 och Samsung Galaxy S. Nu har HTC släppt en video där de går igenom många funktioner på nya Desire HD och deras uppgradera användargränssnitt HTC Sense.

Desire HD har rätt imponerande hårdvara med en 4,3 tums WVGA pekskärm med en upplösning på 480 x 800 pixlar, en 8 megapixel kamera med dubbla LED-blixtar, 1 GHz Snapdragon-processor, 768 MB i RAM-minne, Android 2.2 som operativsystem och 1,5 GB i lagringsutrymme. En trevlig sak är också att Desire HD har ett unibody chassi som är utfräst av en bit aluminium vilket gör den robust.

I oktober kommer HTC Desire HD till ett pris på strax under 6000 kr.

VIA: Geeky GadgetsArkiv

Andra bloggar