Nyheter taggade med ‘tablet’

Video på Motorola Xoom – tablet med Honeycomb

Här är en video från intomobile som tar sig en titt på Motorola Xoom – en tablet med Android 3 (Honeycomb) och med en NVIDIA Tegra 2-processor. Med Honeycomb som är anpassad för tablets så kan nog Android-världen ta en bit av marknaden som domineras av Apple med sin iPad.

Motorola Xoom har en NVIDIA Tegra 2 dual-core processor på 1 GHz, 10,1-tums skärm och kan leverera ut 1080p HD-video genom HDMI.

VIA: Daily MobileApple iPad mini på bild?

Ryktena om Apple iPad mini fortsätter och nu har det dykt upp en bild som påstås vara en bild på denna lilla modell. Det är en kändis och racingförare med namnet Jimmy Lin från Taiwan som visar upp två enheter där den ena är en iPad och den andra ser ut som en mindre version av iPad.

Givetvis är sannolikheten stor att mr Jimmy lekt lite med photoshop eller har en mindre iPad-kopia med Android i sin hand… eller?

VIA: Geeky GadgetsNu kommer iPad till Sverige! (äntligen)

Nu släpps då äntligen Apple iPad i Sverige. Vi har fått vänta länge och det har givetvis orsakats av att språkstödet inte kom förrän i version 4.2.1 av iOS som släpptes i förra veckan. Men nu är det dags och vi fick en release i november som det pratats om länge. Imorgon den 30 november är datumet och Media Markt exempelvis har nattöppet så inatt kl 00.01 kan man köpa en om man så önskar.

Priser för iPad:

WIFI

 • 16 GB – 4690 kr
 • 32 GB – 5590 kr
 • 64 GB – 6490 kr

WIFI & 3G

 • 16 GB – 5790 kr
 • 32 GB – 6690 kr
 • 64 GB – 7590 kr

Läs även hos IDG.se,Acer presenterar två Android-tablets

Förutom sin gigantiska Android-mobil kommer Acer släppa två Android-tablets på 7 och 10 tum. Dessa Android-tablets skall dyka upp i april 2011.

Den större modellen har en skärm på 10,1 tum med en upplösning på 1280 x 800 pixel och kommer drivas med en dubbelkärnig processor på 1 GHz, har en kamera på 5 megapixel och en HDMI-utgång och även stöd för Adobe Flash 10.1.

Den mindre modellen har en skärm på 7 tum med en upplösning på 1280 x 800 pixlar, en dubbelkärnig Qualcomm-processor på 1,2 GHz och givetvis stöd för Adobe Flash (10.1.).

VIA: Geeky GadgetsiPad till Sverige i slutet av november

Enligt källor till teknikbloggen AlltOmMac så kommer iPad komma till Sverige senast den 3o november. Enligt källan ska Sverige ha blivit tilldelade 300000 enheter, men osäkert just på hur många som är WiFi-only och vilka som är 3G.

Det låter otroligt ut, men ingen blir väl gladare än vi svenska mactalibaner om det är sant?Telia skall sälja surfplattan ZTE Light

Telia skall börja sälja ZTE Light – en liten prisvärd Android tablet på 7 tum. ZTE Light stödjer röstsamtal och har 3G så man kan använda den som en gigantisk mobiltelefon.

Specifikationer:

 • Pekskärm på 7 tum med en upplösning på 800 x 480 pixel
 • Operativsystem: Android 2.1
 • 3 megapixelkamera
 • Trådlöst bredband på upp till 7.2 Mbps
 • Minne: 512 MB i RAM och 512 MB i flashminne
 • Minneskortplats: microSD, 8 GB ingår, 32 GB är max
 • Vikt: 403 gram
 • Mått: 191 x 109 x 12 mm
 • Batteritid: upp till 500 timmar standby, 20 timmars taltid
 • Bluetooth
 • Micro USB
 • FM Radio
 • GPS

Exakt lanseringsdatum och pris är för närvarande okänt fast före jul hoppas Telia att vi kan hitta ZTE Light i Teliabutiker.Stor genomgång av Samsung Galaxy Tab

Samsung Galaxy Tab är den mest intressanta och omtalade pekplattan efter iPad. Nu har Galaxy Tab hittat till köpare i Norden och JKK Mobile har gått igenom denna populära Android-tablet.

Sen kunde han inte låta bli att ta isär Samsungen så för nyfikna som vill se hur den ser ut inuti:

The video cannot be shown at the moment. Please try again later.

VIA: jkkmobileVideo på HP Slate

HP Slate är en tablet som det snackas om länge och vissa tider har det sagts att den inte kommer komma alls. Nu har en prototyp dykt upp och vi får se en hel del om hur denna HP tablet ser ut och fungerar. Specifikationsmässigt får vi en 1.86 GHz Intel Atom Z450-processor med GMA500 och Broadcom Crystal HD grafik, en 8,9-tums WSVGA-pekskärm med multitouch, en hårddisk på 60 GB, 2 GB i DDR2 RAM-minne, integrerat 802.11 b/g/n trådlöst nätverk, Wifi, Bluetooth och en SD-kortläsare. Slate har Windows 7 Home Premium som operativsystem.

VIA: Geeky GadgetsOfficial live demo på Samsung Galaxy Tab

Samsung har släppt en officiell video där de demonstrerar olika funktioner på deras Android-tablet Samsung Galaxy Tab.

VIA: Daily MobileHanvon Touchpad i butik i Tyskland

Nu har Hanvon Touchpad BC10C hittat ut i butik i Tyskland. Den kinesiska tablet PC:n som kom ut tidigare i år går nu alltså att få tag i Europa och kostar 771 euro. Touchpad har en 1,3 GHz Celeron-processor, en 10 tums pekskärm med multitouch, 2GB i minne, 250 GB hårddisk, Wifi och Windows 7 som operativsystem.

VIA: jkk mobileArkiv

Andra bloggar