Nyheter taggade med ‘tangentbord’

LMP Keypad – numerisk knappsats till Apple iMac

Det lilla nätta Bluetooth-tangentbordet till Apple iMac är snyggt och stilrent men saknar en numerisk knappsats. Det stör nog inte alla men de som behöver den kan nu fortsätta använda det stilrena tangentbordet med en ny knappsats med namnet LMP Keypad. Det lilla Bluetooth-tangentbordet går att sätta fast på Apples tangentbord och därmed skapa ett fullstort tangentbord.

Priset är för närvarande okänt.

VIA: technabobSoldrivet trådlöst tangentbord från Logitech

Logitech har lanserat sitt första soldrivna tangentbord – Wireless Solar Keyboard K570. Man slipper batterier då tangentbordet laddas av alla sorters ljus, en lampa inomhus räcker. En uppladdning skall räcka för att använda tangentbordet i minst tre månader i totalt mörker. Tangentbordet är endast 7,5 mm tjockt och den har en USB-mottagare i miniformat som kommunicerar på 2,4 GHz-bandet.

I januari släpps K570 och kommer kosta 799 kr.Trulyergonomic tangentbord –

Det dyker upp mer eller mindre ergonomiska tangentbord lite då och då som lovar guld och gröna skogar eller i alla fall bättre ergonomi och en möjlighet att skriva snabbare. TrulyErgonomic har nu skapat ett nytt tangentbord som dom påstår är revolutionerande och en stor uppgradering jämfört med vanliga tangentbord. Det är som vanligt att tangentbordet är vridet så att det skall bättre passa in för händernas naturliga position och därmed minska belastningarna.

Men om man skall vara ergonomisk så kostar det, TrulyErgonomic tar 169 dollar för tangentbordet. Någon som provat ett sådant här udda/ergonomiskt tangentbord?

VIA: technabobSamsung släpper Androidlur med tangentbord

Samsung fortsätter att pumpa ut mobiler med Android och lanserar nu en Androidlur med sikte på företagsmarknaden. Samsung Galaxy 551 har en 3,2 tums kapacitiv TFT-pekskärm med en upplösning på 240 x 400 pixlar, en processor på 667 MHz, Android 2.2 med användargränssnittet TouchWiz 3.0, en kamera på 3 MP, GPS, FM-radio, Wifi, HSDPA och 160 MB inbyggt minne + en kortplats.

Med tanke på att man siktat in sig på företagsmarknaden så skall Galaxy 551 ha ett stort fokus på säkerhetspolicys och även androidmobilernas bästa e-posthantering och kalenderfunktionalitet.

Galaxy 551 finns i butik under november och har ett rekommenderat pris på 3500 kr.HTC Desire Z – Android-mobil med utfällbart tangentbord

HTC Desire Z heter den andra Android-mobilen som HTC presenterade idag. Desire Z har ett utfällbart QWERTY-tangentbord, en 3,7-tums LCD-skärm med en upplösning på 800 x 480 pixlar och en kamera på 5 megapixel med stöd för videoinspelning i 720p.

I oktober beräknas Desire Z landa på butikshyllan.

Fortsätt läsaiPad Folio tangentbordsfodral

iPad Folio från KeyCase är ett fodral till iPad som även har ett integrerat Bluetooth-tangentbord inbyggt. Liknar Mini Key till iPhone 4 men iPad Folio går köpa redan idag för 60 pund hos GearZap. Så om man av någon anledning vill göra om sin iPad till en bärbar dator så finns nu möjligheten…

VIA: technabobFodral till iPhone 4 med inbyggt Bluetooth tangentbord

Skulle du vilja ha ett tangentbord för din iPhone 4? Mini Key är ett fodral för iPhone 4 som har den lilla finessen att den har även ett litet tangentbord. Mini Key tillverkas av företaget Nuu och det lilla tangentbordet kopplas ihop med Bluetooth och drivs med ett inbyggt uppladdningsbart batteri.

Till julen skall tangentbordsfodralet hitta till butik för ett pris på ca 70 dollar.

VIA: technabobTangentbordsdator av Macbook Air, Apples Tangentbord + Magic Trackpad

Om man vill ha en tangentbordsdator som Asus Eee Keyboard men gillar Apples produkter så skall man givetvis göra som Bart Reardon och bygga en egen av Apple-delar. Han fick en Macbook Air med trasig skärm och började ett projekt att bygga in en dator i ett tangentbord.

Under skalet finns en fullt fungerande Macbook Air med en processor på 1,6 GHz Core 2 Duo, 2 GB RAM-minne och en hårddisk på 80 GB. Projektet är inte helt klart  men bli inte förvånad om denna dyker upp på eBay inom kort… dags att börja bygga en egen?

KÄLLA: Macbook Air Project
VIA: technabobMicrosoft visar prototyp på ett adaptivt tangentbord

Microsoft har visat upp en prototyp på ett adaptivt tangentbord. Knapparna på tangentbordet kan digitalt förändras så att du kan exempelvis byta språk på tangentbordet eller i vissa program få upp speciella funktionsknappar. Längst upp på tangentbordet finns en pekskärm som kan förändras så man exempelvis får upp de funktioner som behövs för tillfället. Under hela tangentbordet finns en LCD-skärm så man kan förutom att ändra informationen som visas på knapparna också ändra hela bakgrunden.

Prototypen är tillgänglig genom tävlingen 2010 UIST Student Innovation Contest på ACM Symposium där Microsoft hoppas få nya innovativa användningsområden för det adaptiva tangentbordet.

Helt klart en produkt som man skulle vilja ha!

VIA: technabobLogitech släpper nya prylar för gamers

Logitech släppte idag en ny mus, tangentbord och hörlurar i sin G-serie ämnade för gamers.

Logitech Wireless Gaming Headset G930 är ett par trådlösa hörlurar som skall omge dig med 7.1 Dolby surroundljud. Det finns tre programmerbara knappar, mikrofonen är brusreducerande och om batteritiden på 10 timmar inte räcker så kan man ladda hörlurarna medan man spelar. Priset för G930 är 1799 kr.

Logitech Wireless Gaming Mouse G700 är en gamingmus med 13 programmerbara knappar. Man kan programmera knapparna med enkla kommandon eller med komplexa makron. Musen laddas genom datorn och medan sladden är ansluten skickar den även data genom kabeln. G700 kostar 999 kr.

Logitech Gaming Keyboard G510 är ett tangentbord med 18 programmerbara knappar med tre olika lägen. Det ger 54 makroinställningr per spel. Man kan definiera makron i förväg eller skapa nya under spelets gång. Tangentbordet har även en GamePanel LCD-skärm som visar spelstatistik och PC-prestanda i realtid. Bakgrundsbelysningen kan anpassas efter egen smak och det finns en 3,5 mm ingång så att man kan koppla in ett analogt headset för digital kommunikation över USB. G510 kostar 1049 kr.

Alla produkter finns i butik inom kort.Arkiv

Andra bloggar