Nyheter taggade med ‘trådlöst’

Logitech släpper nya prylar för gamers

Logitech släppte idag en ny mus, tangentbord och hörlurar i sin G-serie ämnade för gamers.

Logitech Wireless Gaming Headset G930 är ett par trådlösa hörlurar som skall omge dig med 7.1 Dolby surroundljud. Det finns tre programmerbara knappar, mikrofonen är brusreducerande och om batteritiden på 10 timmar inte räcker så kan man ladda hörlurarna medan man spelar. Priset för G930 är 1799 kr.

Logitech Wireless Gaming Mouse G700 är en gamingmus med 13 programmerbara knappar. Man kan programmera knapparna med enkla kommandon eller med komplexa makron. Musen laddas genom datorn och medan sladden är ansluten skickar den även data genom kabeln. G700 kostar 999 kr.

Logitech Gaming Keyboard G510 är ett tangentbord med 18 programmerbara knappar med tre olika lägen. Det ger 54 makroinställningr per spel. Man kan definiera makron i förväg eller skapa nya under spelets gång. Tangentbordet har även en GamePanel LCD-skärm som visar spelstatistik och PC-prestanda i realtid. Bakgrundsbelysningen kan anpassas efter egen smak och det finns en 3,5 mm ingång så att man kan koppla in ett analogt headset för digital kommunikation över USB. G510 kostar 1049 kr.

Alla produkter finns i butik inom kort.Linksys Conductor – streama musik från nätverket

Linksys Conductor - trådlös musikspelare

Linksys skall inom kort släppa sin nya Conductor som är ett musikcenter för all typ av musik i hemmet. Genom en trådlös anslutning kan man med Conductor spela upp streamad musik från datorerna på nätverket och även genom musiktjänsten Rhapsody (30 dagars testabonnemang ingår) på nätet.  Annars kan du spela upp musik direkt på CD-spelaren som finns inbyggd och styra allt genom en 7 tums pekskärm. Du kan skapa spellistor, söka musik och styra i vilka rum musiken spelas (med andra Linksys Wireless Home Audio-produkter). Pris och lanseringsdatum är i dagsläget okänt.

Linksys Conductor | via LikeCoolKoncept: Soundbulb – trådlösa högtalare gömda i LED-lampa

Soundbulb

Att få till ett bra surroundljud kan vara svårt och extra svårt om man inte vill ha en massa högtalare och dess kablar framme i vardagsrummet. Soundbulb är ett koncept på trådlösa högtalare som gömmer sig i lampor och därmed skall kunna placeras runt om i rummet. Lamporna lyser som vanligt med hjälp av LED-ljus och bakom LED-lampan sitter en liten 8-ohms högtalare som kan kommunicera med förstärkaren genom WiFi eller Bluetooth. Volymen styrs individuellt i varje lampa genom att vrida toppen av lampan och man kan stänga av och på systemet genom att trycka på logotypen på sidan av lampan.

Soundbulb

via OhGizmo!Lancerlink lanserar trådlös HDMI-hub

HDMI -> trådlöst

Företaget Lancerlink är på gång att börja sälja sin nya trådlösa HDMI-hub i Japan. Den kan sända HD videos (24/30p) trådlöst med hjälp av 802.11 a/n RFIC standarden. HD-Wireless RD&TD som den heter har 3st HDMI-portar för att kunna ansluta olika typer av enheter. När man kan köpa den här i Sverige är okänt och priset är även det okänt för tillfället.

Lancerlink | via TechfreshTrådlöst framför HTPC:n

Brando har släppt ett nytt litet trådlöst tangentbord. Tiny Keyboard använder 2,4GHz bandet och är endast 26cm bred och väger ynka 263 gram. Ett antal mediatangenter och en trackball har Brando fått plats med på detta rätt snygga tangentbord. Tiny Keyboard är nog främst avsett att användas framför tv:n och htpc:n. Kostar ca 340kr.

Brando | via EngadgetTrådlös överföring från datorn till TV:n

IOGEAR har presenterat världens första trådlöst USB till VGA kit. Med den kan du överföra bilden från din datorskärm till din TV helt trådlöst. USB-donglen kopplas till datorn och med hjälp av det trådlösa USB-gränssnittet överförs bilden till VGA-donglen som skall kopplas till din TV. Upplösningen är upp till 720p och räckvidden skall vara upp till 9 meter. Operativsystemen som stöds är Windows XP 32-bitars och Windows Vista 32/64-bitars. IOGEAR meddelar att kittet kommer kosta 1485kr ($229.95).

Via EngadgetArkiv

Andra bloggar