Nyheter taggade med ‘USB 3.0’

Patriot Supersonic – USB-minne med 100MB/s

Patriot satsar på att utnyttja potentialen i USB 3.0 och släpper minnet Supersonic. Det nya minnet klarar av 70MB/s i skrivhastighet och 100 MB/s i läshastighet. Ett vanligt USB 3.0-minne har hittills legat på hastigheter som 60 MB/s i skrivhastighet och 80 MB/s i läshastighet. Supersonic använder sig av en teknik som Patriot kallar ”quad channel” som skall möjliggöra hastighetsförbättringen.

Patriot Supersonic skall släppas i storlekarna 32 och 64 GB under första kvartalet 2011. Det finns tyvärr ingen information om priser än.

VIA: EngadgetSuper Talent släpper USB 3.0-minne

Super Talent är ett företag som satsar på detta med lagring. Nu har de gett ut ett USB-minne som kan vara rätt intressant för en hel del människor. Minnet följer givetvis USB 3.0-standarden som sakta nu rullas ut PC-världen. Det nya minnet som heter USB 3.0 Express RAM Cache har en intressant funktion som gör att du kan arbeta med program och filer på ett virtuellt skrivbord direkt på minnet och inte lämna några spår kvar på den använda datorn (lite som gamla U3). Med de nya hastigheterna med USB 3.0 kommer det nog nästan vara som att arbeta direkt på datorn utan större prestandaförluster.

Minnena från Super Talent kostar från 80 dollar för en 16GB version till 229 dollar för en version på 64 GB.

VIA: Geeky GadgetsSteve Jobs: Ingen USB 3 inom den närmaste framtiden

Apple var snabbt ute med USB och FireWire i sina datorer men ändå väntar vi på HDMI som endast finns på Mac Mini i nuläget. Nu har Steve Jobs svarat om standarden USB 3.0 som inom kort kommer bli standard på de flesta datorer:

We don’t see USB 3 taking off at this time. No support from Intel,  for example.

Fast Apple satsar ju på sitt optiska gränssnitt Light Peak så vi kanske får se det istället?

VIA: BGRPQI släpper USB 3.0-minne på 64GB

PQI har släppt ett USB 3.0-minne med namnet Cool Drive U366 som har ett aluminium skal och ett lagringsutrymme på 64GB. Med tanke på att det är ett USB 3.0-minne så når den läshastigheter på trevliga 97MB/sekunden. Det kommer även släppas versioner på 16GB och 32GB.

via: Slippery BrickSuper Talent presenterar världens första USB 3.0-minne

Världens första USB-minne med USB 3.0

Super Talent verkar bli det företag som vinner kampen om att tillverka världens första USB 3.0-minne. Minnet klarar av överföringshastigheter på 200MB/s med USB 3.0-gränssnittet men är givetvis även bakåtkompatibelt med USB 2.0. Priset och lanseringsdatum är fortfarande okänt men minnet kommer säljas i storlekarna 32GB, 64GB och 128GB.

via: EngadgetVärldens första USB 3.0-lagringslösning

Jag är snabb....så snabb...

Symwave har meddelat att de kommer demonstrera världens första USB 3.0-lagringslösning på den kommande CES-mässan. Med USB 3.0 skall man komma upp i hastigheter på 625MB i sekunden att jämföra med 60MB/s som USB 2.0 klarade av. USB 3.0-portarna är bakåtkompatibla med USB 2.0 och USB 1.1-enheter. 

via TechfreshUSB 3.0 specifikationerna är här!

Nu har USB 3.0 specifikationerna släppts. Med datahastigheter på 4,8 Gbit/s (600MB/s) får vi ett gränssnitt som borde kunna användas i alla fall ett antal år innan denna behöver bytas ut. USB 3.0 heter officiellt SuperSpeed USB (USB 2.0 var Hi-Speed USB) och kommer förutom högre hastigheter erbjuda bättre laddningsmöjligheter till enheter samt vara strömsnålare.

via LikeCool
Arkiv

Andra bloggar