Nyheter taggade med ‘USB-minne’

LaCie Galet by Christofle – galet dyrt USB-minne

LaCie har startat ett samarbete med den franska designfirman Christofle. Deras första produkt heter Galet och är ett USB-minne på fjuttiga 4 GB och ett skal i silver. Minnet kostar drygt 1000 kr och skall givetvis andas lyx… men är inte det galet att köpa ett minne på 4GB för en tusenlapp?

VIA: OhGizmo!Victorinox Slim – fällknivar även utan kniv

Victorinox släpper en ny serie av fällknivar med USB-minnen med namnet Victorinox Slim. De kommer med de vanliga verktygen som kniv, sax och fil men även ett USB-minne. Minnet är på 64 GB eller 128 GB och kan skyddas med ett lösenord. Om man vill så kan man välja en version utan kniv för att kunna tas med på exempelvis flygplan.

I dagsläget finns ingen uppgift om priser.

VIA: Geeky GadgetsRubiks kub inspirerat USB-minne

Har alltid gillat Rubiks kub även om jag nog inte var så bra på att lösa den – det är ett tag sedan jag provade. Nu har det dock kommit ut ett USB-minne som har inspirerats av detta pusselfenomen. Mini IQ Cube består av tre kuber varav en som rör sig, och det på grund av att den styr mekanismen som skjuter ut och in USB-kontakten.

Minnet finns i storlekarna 2 GB (17 dollar), 4 GB (19 dollar) och 8 GB  (32 dollar) och kan köpas hos Brando.

VIA: technabobPatriot Supersonic – USB-minne med 100MB/s

Patriot satsar på att utnyttja potentialen i USB 3.0 och släpper minnet Supersonic. Det nya minnet klarar av 70MB/s i skrivhastighet och 100 MB/s i läshastighet. Ett vanligt USB 3.0-minne har hittills legat på hastigheter som 60 MB/s i skrivhastighet och 80 MB/s i läshastighet. Supersonic använder sig av en teknik som Patriot kallar ”quad channel” som skall möjliggöra hastighetsförbättringen.

Patriot Supersonic skall släppas i storlekarna 32 och 64 GB under första kvartalet 2011. Det finns tyvärr ingen information om priser än.

VIA: EngadgetSuper Talent släpper USB 3.0-minne

Super Talent är ett företag som satsar på detta med lagring. Nu har de gett ut ett USB-minne som kan vara rätt intressant för en hel del människor. Minnet följer givetvis USB 3.0-standarden som sakta nu rullas ut PC-världen. Det nya minnet som heter USB 3.0 Express RAM Cache har en intressant funktion som gör att du kan arbeta med program och filer på ett virtuellt skrivbord direkt på minnet och inte lämna några spår kvar på den använda datorn (lite som gamla U3). Med de nya hastigheterna med USB 3.0 kommer det nog nästan vara som att arbeta direkt på datorn utan större prestandaförluster.

Minnena från Super Talent kostar från 80 dollar för en 16GB version till 229 dollar för en version på 64 GB.

VIA: Geeky GadgetsVerbatim Clip It – gem/USB-minne

Clip It är ett USB-minne som antagligen kommer bli en storsäljare som reklamminne. Minnet är utformat som ett gem som gör att man kan enkelt fästa den på papper och visitkort. Clip It är designat av Arman Emami och vann designpriset Red Dot ”Best of the Best” 2010. Minnet finns i storlekarna 2 och 4 GB  och jag kan tänka mig att den kommer finnas hos de flesta presentreklam-företag inom kort.

VIA: OhGizmo!Manschettknappar med USB-minne

Vill man ha ett par udda manschettknappar så finns det en del att välja på men här är ett par som är snygga men också har en funktion utöver det normala. Dessa manschettknappar är även utrustade med ett USB-minne på 2 eller 4 GB. Kan vara väldigt praktiskt om man vill bära med sig lite filer när man har på sig finskjortan.

Dock är manschettknapparna något dyra – man kan köpa 2 GB-versionen för 195 dollar på CuffLinks.

VIA: Slippery BrickIron Man 2 – USB-minne passande Tony Stark

Iron Man 2 är hett just nu och givetvis har det dykt upp ett USB-minne på Iron Man-temat. Iron Man 2 USB-minnet finns i storlekarna 4, 8 och 16 GB och kostar från 35 dollar hos Tyme Machines.

VIA: Geeky GadgetsUSB-minnet PQI CoolDrive – USB 3.0 är på gång

PQI har släppt ett nytt USB-minne med namnet PQI CoolDrive U368 med stöd för nya USB 3.0. Med CoolDrive U368 kan man komma upp till överföringshastigheter på upp till 105MB/s som även kan ökas genom att använda programvaran TurboFlash som medföljer på stickan.

PQI CoolDrive U368 har måtten 90 x 22 x 11 mm och väger 25 gram. Det finns modeller med 8GB, 16GB, 32GB, 64GB och 128GB. Vad de kommer kosta och när de dyker upp i butik är dock fortfarande okänt.

VIA: Geeky GadgetsNES-kontroller som USB-minne

Är du ett fanatiskt fan av 8-bitars Nintendo och tycker att USB-minnen skall vara alldeles för stora och otympliga? Då kan du köpa en NES-kontroller USB-minne som kan lagra 4 GB. Minnet kostar 45 dollar och kan köpas hos Dare Dream på Etsy.

VIA: Geeky GadgetsArkiv

Andra bloggar