Nyheter taggade med ‘USB-minnen’

Hur tillverkas USB-minnen

Om du någonsin undrat hur USB-minnen tillverkas så har du svaret i denna video från Kingstons fabrik i Hsinchu, Taiwan. Videon är gjord av folket på NetbookNews.

via: GizmodoMinimalt USB-minne i Lego

Minimalt USB-minne i Lego

Riktigt snyggt har man fått till dessa små Nano-minnen då man klämt in USB-minnet i en liten Lego-bit. Dock är den på endast 1 GB men om du gillar Lego så kan du köpa dessa i tio olika färger från 123smile på Etsy för ca 350kr.

Via: Geeky GadgetsÄppelsmycke med USB-minne

Äpplesmycke

Här är ett smycke som även fungerar som ett USB-minne. Smycket är belagt med juveler (kanske inte helt äkta) och är format som ett äpple. Minnet är på 2GB, har måtten 45 x 45 x 13 mm och väger endast 40 gram. Färgalternativen som finns är röd, rosa, blå och vit och minnet kan köpas hos Gadget4all för $21 (170kr).

Äpplesmycken i många färger

Via: Geeky GadgetsMinimalt USB-minne från EagleTec

Minimalt USB-minne från EagleTec

EagleTec Nano heter ett USB-minne som vill vara med och kämpa om titeln världens minsta USB-minne och lyckas rätt bra. Med måtten 19 x 15 x 6 mm och en vikt på 3 gram så är den rätt liten och ändå finns minnet med en kapacitet på upp till 8GB. Ett minne på 4GB kostar $22 (190kr) och ett på 8GB kostar $33 (290kr) och kan köpas hos Brando.

Via: OhGizmo!Fujitsus USB-minne kan radera sig själv

Raderas eller inte raderas?

Fujitsu Laboratories har presenterat ett par nya produkter med fokus på datasäkerhet i USB-minnen. Den första finns på bilden ovan och är ett USB-minne men innehåller även en processor och ett batteri som gör att minnet kan radera sig själv efter en viss tid eller om den ansluts till en okänd dator.

Fujitsu skall även ha utvecklat en teknik som gör att filer inte kan kopieras från ett USB-minne till datorn eller laddas upp på en annan server än tillåtet. Låter lite mysko hur de skall få ihop det men vi kommer säkert få veta mer när väl produkter lanseras.

Pressrelease | Via: OhGizmo!Surfdags? USB-minnet som får dig att längta efter vågorna

Surfbräda

Här är ett USB-minne för alla som gillar surfa och vill känna sig närmare havet även i vardagen. USB-minnet som är format som en surfbräda finns i ett flertal färger, är på 4GB och kostar $50 (420kr) på GeekStuff4U.

Surfbrädor i olika färger

Via: Geeky GadgetsCanon EOS 5D Mark II – USB-minnet

Canon EOS 5D Mark II... USB-minnet vill säga

Canon EOS 5D Mark II är en kamera som många skulle vilja ha. Om du inte riktigt har råd med vad den riktiga kostar så kan du köpa ett USB-minne på 4GB istället som är en liten kopia av ovannämnda kamera. Dock säljs den på Ebay och vid skrivandets stund var budet uppe i löjliga $177 (1500kr).

Kanske lika bra att börja spara så man kan köpa den riktiga istället…

via EngadgetFjärilssmycke på 8GB

I am your butterfly

Här är ett smycke med en fjäril som gömmer en 8GB:s USB-minne i sig. Med kedjan kan man fästa minnet bland sina nycklar eller kanske som ett mobilsmycke? Minnet väger 6 gram och har måtten 20 x 30 x 8 mm och går att köpa hos Brando för $32 (270kr).

I am your butterfly

via Geeky GadgetsRobot USB-minne – perfekt för nyckelringen

Hatten av - Robotminne

Denna lilla robot med likheter till Bender från Futurama är ett USB-minne perfekt för nyckelringen. Man fäster locket på USB-minnet i sin nyckelring och det lilla minnet på 4GB är så snällt att den håller locket fast med sina händer så det inte skall försvinna.

Kan köpas hos Gadget4all för $25 (220kr).

På med huvudet igen - Robot USB-minne

via GizmodoLacie CurrenKey – USB-minnen kamouflerade till nycklar

Lacie Currenkey

Lacie CurrenKey heter serien med dessa nya USB-minnen. iamaKey och itsaKey kommer i storlekarna 4 och 8GB och alla verkar ha en microSD-kortläsare i sig till råga på allt. I dagsläget är både priset och lanseringsdatumet okänt.

via TechfreshArkiv

Andra bloggar