Nyheter taggade med ‘USB’

ZTE lanserar LTE-modem i Sverige

Kinesiska ZTE släpper ett LTE-modem med stöd för nya 800-bandet. Det är Telia som har slutit avtal med ZTE och under andra kvartalet 2011 skall 4G-modemet ZTE MF820D börja säljas. Modemet skall kunna ge nedladdningshastigheter på upp till 100 Mbit/s och uppladdningshastigheter på upp till 50 Mbit/s. Förutom LTE-frekvenserna 800/1800/2600 MHz så har MF820D även stöd för 3G och 2G/Edge-nätens frekvenser.

ZTE MF820D har stöd för Windows 7, Vista, XP och Mac OS X 10.5.8 och senare.Åker fysiska programvaror bort från Apple Store-hyllorna?

Ja, det har snackats en del om att Apple jobbar på att få bort cd/dvd-enheten från sina bärbara enheter. Något vi bland annat kan se på MacBook Air. Där har man till och med ersatt vanliga startskivan med en USB-sticka. Mycket mer praktiskt, och utan den klumpen av hårdvara går det att göra datorn ännu smalare (dessutom har SuperDriven redan problem med buller). Men för att gå tillbaka till storyn så går det nu rykte på att Apple försöker göra sig av fysiska mjukvaru-skivor från butiken. Istället kommer man hjälpa kunden att använda sig av Mac App Store i sin nya tjänst ”Personal Setup for Mac” som kommer finnas i butiken för alla nya Mac-kunder.

Vad tycker ni? Är det här ett välkommet steg i hanteringen av programvara?

Källa: MacRumors
Bild: QiFeiLaCie Galet by Christofle – galet dyrt USB-minne

LaCie har startat ett samarbete med den franska designfirman Christofle. Deras första produkt heter Galet och är ett USB-minne på fjuttiga 4 GB och ett skal i silver. Minnet kostar drygt 1000 kr och skall givetvis andas lyx… men är inte det galet att köpa ett minne på 4GB för en tusenlapp?

VIA: OhGizmo!Victorinox Slim – fällknivar även utan kniv

Victorinox släpper en ny serie av fällknivar med USB-minnen med namnet Victorinox Slim. De kommer med de vanliga verktygen som kniv, sax och fil men även ett USB-minne. Minnet är på 64 GB eller 128 GB och kan skyddas med ett lösenord. Om man vill så kan man välja en version utan kniv för att kunna tas med på exempelvis flygplan.

I dagsläget finns ingen uppgift om priser.

VIA: Geeky GadgetsRubiks kub inspirerat USB-minne

Har alltid gillat Rubiks kub även om jag nog inte var så bra på att lösa den – det är ett tag sedan jag provade. Nu har det dock kommit ut ett USB-minne som har inspirerats av detta pusselfenomen. Mini IQ Cube består av tre kuber varav en som rör sig, och det på grund av att den styr mekanismen som skjuter ut och in USB-kontakten.

Minnet finns i storlekarna 2 GB (17 dollar), 4 GB (19 dollar) och 8 GB  (32 dollar) och kan köpas hos Brando.

VIA: technabobPatriot Supersonic – USB-minne med 100MB/s

Patriot satsar på att utnyttja potentialen i USB 3.0 och släpper minnet Supersonic. Det nya minnet klarar av 70MB/s i skrivhastighet och 100 MB/s i läshastighet. Ett vanligt USB 3.0-minne har hittills legat på hastigheter som 60 MB/s i skrivhastighet och 80 MB/s i läshastighet. Supersonic använder sig av en teknik som Patriot kallar ”quad channel” som skall möjliggöra hastighetsförbättringen.

Patriot Supersonic skall släppas i storlekarna 32 och 64 GB under första kvartalet 2011. Det finns tyvärr ingen information om priser än.

VIA: EngadgetDarth Vader USB-hubb

Älskar du Star Wars så finns det Star Wars-prylar som dyker upp i en oändlig ström – vissa mer och vissa mindre lyckade. Roliga Prylar har börjat sälja en Darth Vader USB-hubb och den fungerar som en USB-hubb ska fast givetvis så får man höra Darth Vaders tunga andetag… ett givet köp, eller?

Hubben kostar 389 kr och kan köpas här.Super Talent släpper USB 3.0-minne

Super Talent är ett företag som satsar på detta med lagring. Nu har de gett ut ett USB-minne som kan vara rätt intressant för en hel del människor. Minnet följer givetvis USB 3.0-standarden som sakta nu rullas ut PC-världen. Det nya minnet som heter USB 3.0 Express RAM Cache har en intressant funktion som gör att du kan arbeta med program och filer på ett virtuellt skrivbord direkt på minnet och inte lämna några spår kvar på den använda datorn (lite som gamla U3). Med de nya hastigheterna med USB 3.0 kommer det nog nästan vara som att arbeta direkt på datorn utan större prestandaförluster.

Minnena från Super Talent kostar från 80 dollar för en 16GB version till 229 dollar för en version på 64 GB.

VIA: Geeky GadgetsPlayboy släpper hårddisk med en del extramaterial

Playboy har släppt en extern hårddisk och laddat den med lite extramaterial. Disken i sig är på 250 GB och kostar 300 dollar vilket är rätt saftigt för en disk av den storleken. Dock är väl extramaterialet det man betalar för, Playboy har valt att fylla disken med digitala versioner av varje Playboy som givits ut sedan 1953…

VIA: SlipperyBrickKompakt laddare som laddar både datorn och mobilen

Targus har släppt en ny universell laddare för bärbara datorer som har en USB-port för att kunna även ladda andra enheter. Targus Compact Laptop Charger som den heter är kompatibel med mer än 8500 olika PC-modeller och med USB-porten kan man ladda ännu fler enheter som mobiltelefoner, kameror mm. Adaptern i laddaren anpassar sig automatiskt till utrustningens specifika strömkrav och har en säkerhetsfunktion för att skydda mot felaktig strömtillförsel och kortslutning.

Compact Laptop Charger har ett rekommenderat pris på 699 kr.Arkiv

Andra bloggar