Nyheter taggade med ‘videokamera’

Samsung släpper videokamera för vänsterhänta

Mycket elektronik är utvecklat idag för att passa högerhänta. Nu tar Samsung tag i problemet och har utvecklat en kamera med namnet HMX-Q10 som skall vara världens första videokamera för vänsterhänta. Kameran filmar i full HD (1920×1080 pixlar),  har en 10x optisk zoom, inbyggd bildstabilasator och en 2,7 tums LCD-pekskärm. Kameran kan även ta stillbilder på 4,9 megapixlar.

Endast tre manövereringsknappar behöver användas för att få full kontroll på kameran och den kan tiltas i 180 grader så att vi som är högerhänta kan även använda den.

Samsung HMX-Q10 skall släppas under mars och kommer kosta runt 3000 kr.Flexibelt videokamerastativ från Gorillapod

De flexibla Gorillapod-stativen från Joby har fått ett nytt syskon. Gorillapod video är ett flexibelt stativ för filmkameror som kan sättas fast var som helst där det finns lite metall att fästa de starka magnetfötterna på. Huvudet kan ställas i valfri vinkel med upp till 135 graders lutning och de flexibla kulledsbenen gör att stativet kan stå rakt i stort sett var som helst.

”Styrkan hos Gorillapod Video är möjligheten till drastiskt förbättrad filmkvalitet, utan att behöva släpa med sig ett stort och skrymmande traditionellt stativ”, säger Per Skog hos Jobys generalagent Focus Nordic AB

Gorillapod video skall finnas ute i butik i november och kommer kosta 395 kr.Videokamera för stop-motion-animation… i LEGO

Videokamera för stop-motion-animation

Med en LEGO Stop Animation Camera kan du börja filma dina egna stop-motion-animation filmer med LEGO-figurer. Med kameran går det att filma vanlig video men även stop-motion-animationer. Man får även med två Lego-figurer, ett stativ och en programvara för att skapa dessa filmer. Videokameran har en roterbar 1,5-tums färgskärm och den kan köpas hos Amazon för $80 (560kr).

Videokamera för stop-motion-animation

via: 7 GadgetsGör dina egna ”På spåret”-filmer

090120-nikkai-incar-recorder

Nikkai har släppt en liten videokamera som placeras i vindrutan i bilen så man kan filma sin bilresa på ett enkelt och smidigt sätt. Nikkai In Car Journey Recorder har en 1,3 megapixel kamera och en 2GB SD-kort för upp till 18-timmars inspelning. Kul idé och om man är ett stort fan av tv-programmet ”På spåret” så är detta en helt fantastisk kamera. Kan köpas hos Maplin för £40 (480kr).

via TechfreshThanko lanserar en MP4-klocka med videokamera

Vi skrev tidigare i veckan om Thankos analoga klocka med en gömd videokamera. Nu har Thanko även släppt en storebror till denna spionklocka som inte är riktigt lika diskret. Thanko MP4 Watch har en 1,8-tums skärm med en upplösning på 160 x 128 pixlar. Klockan har stöd för MP3 och WMA-musikfiler och AVI-video, JPG-bilder och även vanliga textfiler. Med ett minne på 4GB kan man fylla den med rätt mycket om man inte då filmar med den i en upplösning på 352×288 pixlar eller tar vanliga foton med en upplösning på 640 x 480. Kostar runt 1350kr i Japan.

MP4 Watch | via Akihabara NewsSpionprylar: filma med klockan

Thanko har fått in en ny spionklocka i sitt sortiment. Klockan, som har det logiska namnet Video Camera Analog Watch, rymmer en videokamera som kan spela in film i AVI-formatet med en upplösning på 352×288 pixel. Minnet är på 4GB och klockan väger 80 gram. När du spelat in filmer så kan du ta en titt på dom genom att ladda upp dom på din PC via USB.

Thanko | via TechfreshSanyo DMX-CA8 – ny vattentät Xacti

I mitten på maj släpper Sanyo en ny digital filmkamera i Xacti-serien. Den heter DMX-CA8 och är vattentät för folk med ”aktiv livsstil”. Kameran har en 8-megapixel CMOS-sensor och har funktionen ”Face Chaser” även i filmläge som komplement åt funktionen som fanns förut i bildläget. Vattensäker betyder i detta fall att den skall klara av 1timme under vattenytan till ett maxdjup på 1,5 meter. Som video-codec använder DMX-CA8 MPEG-4 AVC/H.264 i 60fps i VGA. Kameran har en 5x optiskt zoom.

www.sanyo.comArkiv

Andra bloggar