Nyheter taggade med ‘vikbar’

Koncept: iWEB 2.0 – laptop med vikbart tangentbord

Små bärbara datorer har en stor nackdel då tangentbordet oftast blir litet och svårt att skriva med. I detta koncept kallat WEB 2.0 har Yang Yongchang löst problemet med ett tangentbord som är vikbart. Resten av hans dator har fantasiprestanda men själva tangentbordet är väl en riktigt bra idé.

[Yanko design]Koncept: Kyocera EOS med vikbar OLED-skärm

Koncept: Kyocera EOS

Kyocera har visat upp ett koncept kallat EOS. EOS är en konceptmobil med en vikbar OLED-skärm. Från början är den formad som en plånbok men den kan vikas upp och ett tangentbord blir synligt. Sen kan den vikas upp ännu en gång och du får en stor trevlig widescreen-skärm. OLED-skärmar som går att vikas är framtiden och kan tänka mig att detta kommer vara så vanligt om ett par år att vi nästan glömt bort hur häftigt det verkar just nu.

Vi har även skrivit tidigare om Samsungs vikbara OLED-skärm som även finns fångad på video.

Koncept: Kyocera EOS

Via: Engadget, foton av Jeffrey SassSamsung visar konceptmobil med vikbar OLED-skärm

På FPD International show i Yokohama, Japan har Samsung visat upp ett koncept på en mobil med en vikbar OLED-skärm. Se videon nedan och fundera sen på hur mobilerna kommer se ut om ett tag när man kan vika upp en stor skärm när man vill se på video och sedan vika ihop mobilen till lämpligt format.

via EngadgetArkiv

Andra bloggar