Nyheter taggade med ‘Xperia X10’

AMOLED vs Super AMOLED vs LCD i direkt solljus

Att LCD vinner över AMOLED-skärmar i direkt solljus är ingen överraskning men med de nya Super AMOLED-skärmarna börjar skillnaderna bli små. Den gregiska bloggen Techblog har tagit sig en titt på Samsung Galaxy S (4-tums Super AMOLED-skärm med en upplösning på 480 x 800 pixlar), en HTC Desire (3,7-tums AMOLED-skärm med en upplösning på 480 x 800 pixlar och jämfört dessa med en Sony Ericsson Xperia X10 (4-tums TFT LCD-skärm med en upplösning på 480 x 854 pixlar).

I videon kan vi fortfarande se att LCD:n är bättre men Super AMOLED närmar sig och är riktigt bra jämfört med vanliga AMOLED.

VIA: EngadgetAndroid 2.1 kommer till Xperia-mobilerna

Sony Ericsson släpper en uppdatering för Android-mobilerna Xperia X10, X10 mini och X10 mini pro under tredje kvartalet i år. Det är den efterlängtade Android 2.1-versionen som äntligen på gång till X10-modellerna.

Den nya versionen skall innehålla några trevliga uppdateringar – bl.a. att X10:an kommer kunna spela in video i HD-upplösningen 720p. Under fjärde kvartalet skall det även komma en uppgradering som gör att X10:an kan koppla upp sig trådlöst mot en TV och använda sig av Timescape och Mediascape direkt i TV:n.

VIA: Geeky GadgetsTvå nya Sony Ericsson Android-mobiler på gång

Det har läckt ut bilder på två nya mobiltelefoner från Sony Ericsson. Den första är en variant på Xperia X10 och verkar vara mindre än vanliga X1o men större än lillebror X10 mini. X10 medium som man skulle kunna kalla den har kodnamnet ”Shakira”. I höst får vi nog en mellanstor X10 – vilket skulle vara rätt intressant då många tycker att X10 är alldeles för stor och X10 mini är alldeles för liten.

Den andra läckta bilden föreställer en Android-mobil från Sony Ericsson som har ett Qwerty-tangentbord. Operativsystemet är Android 2.1 utan Sony Ericssons egna gränssnitt men det kan nog ändra sig innan lansering. I höst skall denna tillsvidare namnlösa Android mobil börja säljas.

VIA: SEMC Blog x 2Videogenomgång av Xperia X10

Här är ännu en lång videogenomgång av Sony Ericsson Xperia X10.

[Daily Mobile]Xperia X10 videorecensioner – är den bra eller crap?

Sony Ericsson Xperia X10 är nu ÄNTLIGEN på gång och flera svenska siter har testat den. Xperia X10 är en Android telefon som har en 4-tums pekskärm, en Snapdragon-processor på 1 GHz och en kamera på 8,1 MP upplösning.

Fortsätt läsa för viderecensionerna.

Fortsätt läsaSony Ericsson presenterar nya mobiltelefoner

Idag tjuvstartade Sony Ericsson sin vistelse på Mobile World Congress 2010 som startar imorgon. På en presskonferens visade Lennard Hoornik, marknadschef på Sony Ericsson deras kommande mobiltelefoner.

De vi har hört talas om tidigare var givetvis Vivaz och XPERIA X10 men en bekantskap är en ny variant på Vivaz kallad Vivaz Pro som har ett QWERTY-tangentbord och kommer släppas under andra kvartalet 2010.

Xperia X10 får även två kompisar med Xperia X10 mini som är en väldigt liten X10:a och X10 mini pro som är en liten X10:a med QWERTY-tangentbord.3D-kartor från C3 Technologies på Xperia X10

Sony Ericsson Xperia X10 är en av de Android-mobiler som skulle kunna slå rejält om de bara kunde släppa den någon gång och inte ha en alltför dyr prissättning. Nu har Ericsson Labs visat ett demo med C3 Technologies kartor (som vi sett tidigare på hitta.se) på en Xperia X10.

http://www.youtube.com/watch?v=nGrwkyWIDOE

Om 3D-kartorna kommer finnas med när X10:an släpps vet man inte men det är trevligt att se vad X10:an klarar av med sin Snapdragon-processor.

via: EngadgetLäckta bilder på en minivariant av Sony Ericsson XPERIA X10?

Bilder på Sony Ericsson Robyn eller XPERIA X10 mini har läckt ut på nätet. Mobilen som antas vara ”Robyn” verkar vara en miniversion på XPERIA X10. Det finns inte mycket information om den förutom att den har pekskärm och att den har Android som operativsystem.

Men man kan väl gissa sig till att den tillhör mellansegmentet med en lägre prisslapp än XPERIA X10 och med en sämre kamera än den på 8,1 megapixel som finns på X10:an.

Men detta är väl en bekräftelse att Sony Ericsson är på gång med andra Android-mobiler än XPERIA X10 vilket behövs då X10:an är i en lite för hög prissklass för den vanliga användaren.

via: SlashGearXperia X10 kommer i februari 2010

Sony Ericsson XPERIA X10

Sony Ericssons intressantaste mobil på länge – Xperia X10 kommer antagligen börja säljas den 10 februari. Det är Sony Ericssons brittiska del som skriver detta datum som leveransdatum för förhandsbeställningar av denna Android-mobil.

Så nu hoppas vi bara att Sony Ericssons satsning inte är allt för buggig och att de snabbt kan komma med uppgraderingar med Android 2.0 då X10:an kommer med version 1.6 när den börjar levereras.

Vi har tidigare skrivit om Xperia X10 vid ett flertal tillfällen, om dess specifikationer och hands-on videos.

via: InfosyncXPERIA X10 – hands-on videos

Sony Ericsson XPERIA X10

Tidigare idag skrev vi om Sony Ericsson XPERIA X10 som blir Sony Ericssons första Android-mobil på marknaden och det verkar kunna bli en riktigt bra mobil. Här följer några videos på mobilen:

Användargränssnitt:

Demo på Speed Forge 3D:

Andra som skrivit om XPERIA X10: IDG, Mobil, Mobilfeber, PrylkollArkiv

Andra bloggar