Nyheter taggade med ‘Xperia’

Uppackning av Sony Ericsson Xperia arc

Ja då har Sony Ericsson Xperia arc hittat till Swedroids-redaktion och de har givetvis gjort en trevlig uppackningsvideo. Sony Ericssons kommande Android-flaggskepp kommer i månadsskiftet och kommer kosta runt 5000 kr. I förpackningen finns förutom telefonen, ett stereoheadset, strömadapter, microHDMI-kabel, microUSB-kabel och ett 8GB microSD-kort.

VIA: SwedroidSony Ericsson Xperia Play – reklamfilmen

Den norska sidan Droidnytt har lyckats hitta en reklamfilm för kommande Sony Ericsson Experia Play. Det var tydligen så att Sony Ericsson råkade publicera den på sin YouTube-kanal i en liten sekund men det räckte för att någon hann ladda ner den.

Xperia Play är en Android-mobil med dedikerade spelknappar.

Specifikationer:

 • 1 GHz Qualcomm Snapdragon-processor
 • Playstation-knappar
 • Touchpad
 • 5 Megapixels kamera med HD-inspelning (720p)
 • 4 tums pekskärm med Bravia-teknologi
 • Kan spela PSP-spel skapade för Android (vad det nu betyder exakt)
 • VIA: Droidnytt  Specifikationer på Xperia X7 och Xperia X7 mini?

  Enligt denna video så finns ett läckt dokument med Sony Ericssons kommande Xperia-mobiler för Windows 7 Phone. De två mobiler som visas upp är Xperia X7 och Xperia X7 mini. Här följer mobilernas specifikationer:

  Xperia X7

  • Skärm: 4,3-tums kapacitiv pekskärm med en upplösning på 480 x 800 pixel
  • Kamera: 8,1 megapixel med HD-videoinspelning i 720p
  • Processor: 1,2 GHz Qualcomm MSM8260
  • HDMI-utgång med Dolby Digital Plus surround ljud

  Xperia X7 mini

  • Skärm: 3,5-tums kapacitiv pekskärm med en upplösning på 480 x 800 pixel
  • Kamera: 10,1 megapixel med HD-videoinspelning i 720p, 3x optisk zoom och Zenon-blixt
  • Processor: 1GHz Qualcomm QSD8250
  • Ljudisolerande Brusreducerande hörlurar

  När dessa förmodade mobiler skulle dyka upp är okänt.

  VIA: Daily Mobile  Sony Ericsson Xperia X12 (Anzu) – läckta bilder

  Sony Ericsson Xperia X12 skall dessa bilder föreställa. Telefonen som har haft kodnamnet Anzu liknar Xperia X10 men har en nättare formfaktor. Xperia X12 har ett modiferat Android 2.1 som operativsystem men det ryktas att under första kvartalet 2011 skall telefonen släppas och då med Android 2.3 (Gingerbread).

  Det finns inte särskilt mycket information om Xperia X12 men pekskärmen verkar vara på 4,3 tum, det finns en HDMI-utgång och kameran kan spela in i HD-upplösning.

  VIA: BGR  Idag får Xperia X10 Android 2.1

  Redan i April ryktades det om att SonyEricsson Xperia X10 skulle få Android 2.1, men senare under året. Hittills har X10’an rullat på Android 1.6 (som hade många brister) så uppgraderingen är verkligen inte en dag för sen. Uppgraderingen sker med inkoppling till Windows-dator och programmet PC Companion.  Stor recension av Xperia X8

  Sin vana trogen har Swedroid gjort en stor och fyllig recension av mellanstora Android-mobilen Xperia X8. Den verkar inte särskilt välbyggd eller bra egentligen utan den lever på att den är väldigt billig (under 2000 kr).

  Xperia X8 är väldigt lik den mindre X10 mini förutom att byggkvalitén känns billigare, dock är den större skärmen mer högupplöst än sin lillebrors. Men de anser att denna budgetlur med Android 1.6 (uppgraderingen är på gång) är prisvärd. Läs recensionen hos Swedroid.

  VIA: Swedroid  Xperia X10 mini pro testas av Swedroid

  Vår favoritandroid-blogg Swedroid har gjort ett gediget test på Sony Ericsson Xperia X10 mini pro. Den lilla Android-mobilen med riktigt tangentbord är väldigt likt X10 mini förutom tangentbordet och får väl rätt bra betyg för sin prisklass.

  Läs det lååånga testet av Xperia X10 mini hos Swedroid.

  VIA: Swedroid  Android 2.1 kommer till Xperia-mobilerna

  Sony Ericsson släpper en uppdatering för Android-mobilerna Xperia X10, X10 mini och X10 mini pro under tredje kvartalet i år. Det är den efterlängtade Android 2.1-versionen som äntligen på gång till X10-modellerna.

  Den nya versionen skall innehålla några trevliga uppdateringar – bl.a. att X10:an kommer kunna spela in video i HD-upplösningen 720p. Under fjärde kvartalet skall det även komma en uppgradering som gör att X10:an kan koppla upp sig trådlöst mot en TV och använda sig av Timescape och Mediascape direkt i TV:n.

  VIA: Geeky Gadgets  Sony Ericsson Xperia X8 officiellt lanserad

  Sony Ericsson presenterade idag den redan läckta Xperia X8. Den lilla Android-mobilen X8 är ett mellanting mellan minstingen Xperia X10 mini och storebror Xperia X10. Skärmen på X8 är en 3 tums pekskärm med en upplösning på 320 x 480 pixlar och kameran är på 3,2 megapixel. Gränssnittet är det avskalade UX-gränssnittet som i X10 mini och Sony Ericsson egna Timescape ingår för att hantera all kommunikation på ett ställe.

  Xperia X8 skall släppas under andra kvartalet i år och kommer kosta under 200 euro.

  Specifikationer:

  • Skärm: 3 tums pekskärm, 320 x 480 pixlars upplösning (HVGA)
  • Kamera: 3,2 megapixel
  • Anslutningar: microUSB, 3,5 mm hörlursutgång
  • Trådlöst: Bluetooth, Wifi
  • GPS: Ja, aGPS
  • Kortplats: microSD upp till 16GB, 2GB ingår
  • Nätverk:
   – UMTS HSPA 900/2100
   – GSM GPRS/EDGE 850/900/1800/1900
   – UMTS HSPA 800/1900/2100
   – GSM GPRS/EDGE 850/900/1800/1900
  • Mått: 99 x 54 x 15 mm
  • Vikt: 104g

  VIA: se-blog
  KÄLLA: Sony Ericsson pressrelease  Sony Ericsson Xperia X8 – som x10 mini fast större

  Nu när Sony Ericsson till vår glädje pumpar ut nya Android-mobiler så kan vi konstatera att de verkligen försöker göra olika typer av mobiler för olika grupper av användare. Vi såg för ett tag sedan mobilen som kallades Shakira eller X10 medium men nu har det läckt ut officiella bilder och namnet blir Xperia X8.

  Man kan säga att Xperia X8 är en X10 mini fast med något större skärm. Den har det avskalade UX-gränssnittet som i X10 mini och enligt Swedroid verkar skärmen ha en HVGA-upplösning på 320 x 480 pixlar. Så man kan väl anta att detta blir en Android-mobil i samma prisklass som X10 mini.

  VIA: USEB, Swedroid  Arkiv

  Andra bloggar